galériával

2020.07.16. 11:16

A Csörömpölők együttes nyitotta a Meseudvart Kecskeméten

Szerda kora este megnyitotta kapuit a Meseudvar a Kecskeméti Ifjúsági Otthon mediterrán hangulatú udvarán, ahol a vidám zenés műsort felhőtlen kacagások színesítették.

Sebestyén Hajnalka

Fotó: BUS CSABA

A rendezvénysorozat immár tizedik éve szórakoztatja a kisgyerekeket. Az egy évtized alatt minden nyáron gyerekek százait szórakoztatták a fellépő zenekarok. A 2020-as sorozat sokáig úgy tűnt, nem a jubileum jegyében telhet el.

A vidám, zenés gyermekprogram nyitórendezvényén Csizmadia Ilona főszervező, az ifjúsági otthon munkatársa köszöntötte a gyerekeket, és a velük érkező szülőket, nagyszülőket. Elmondta: a vírushelyzet miatt intenzív újratervezést követően valósulhatott meg a Meseudvar. Sokat küzdöttek azért, hogy mégis kitárulhasson a Meseudvar kapuja. Hozzátette: a résztvevőkkel együtt ő is nagyon boldog, hogy végre nem online találkoznak, hanem személyesen, élő zenével és igazi tapssal ünnepelhetik meg a Meseudvar újabb és újabb produkcióját.

A Meseudvar első fellépője a Csörömpölők együttes volt. A zenés, interaktív koncertjüket hagyományosan a Szivárvány Játéktár játékai és kézműves foglalkozások követték. Természetesen a tombola sem maradt el, a legszerencsésebb gyerekek gyönyörű mesekönyveket kaptak ajándékokba.

A Meseudvar szerdánként 17.30-tól folytatódik, az idei sorozat augusztus 5-én zárul.

Meseudvari programok:

Július 22., szerda, 17.30 óra, Lóca együttes – Úgy tetszik, hogy jó helyen vagyunk itt!

Július 29., szerda, 17.30 óra, BaHorKa Társulat – Pletykázó asszonyok

Augusztus 5., szerda, 17.30 óra, Chorhidea Kamarazenekar és a Kecskemét Táncegyüttes – Az égig érő paszuly

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!