olvasás

2020.04.04. 11:00

Új könyvautomata működik mostantól Kecskeméten

Kecskemét kulturális életének új színfoltja egy új könyvautomata a város szívében. Egyre többen osztják meg az internetes közösségi oldalakon, hogy a Hírös Agóra oldalánál belebotlottak egy könyvautomatába, ami nemrég került kihelyezésre. Hogy is került oda? Mire jó egy könyvautomata? Utána jártunk mindennek.

baon.hu

Körülbelül két hete érkezett egy teherautó az Agóra és a Malom Központ közötti parkolóba, hogy értékes rakományát kihelyezhesse. Délután már üzemkész állapotban, gyönyörű kötésű könyvekkel feltöltve várta leendő felhasználóit a POKET automata.

2019 őszén indította útjának az AIPA Kft. Ifjúsági közösségépítés munkacsoportja és a Városfejlesztő Kft. közös POKET programját, melynek keretében, többek között, kihelyezésre kerülhetett egy könyvautomata Kecskeméten. Az utóbbi években ugyanis, kezdve Budapesttel, minden nagyobb magyar városban megjelentek ezek a felettébb izgalmas kulturális étvágyat oltó gépezetek.

Ezek az egyszerű de összetett konstrukciók, teljesen hasonlóan működnek, mint az ital vagy étel automaták. A vásárló kinézi az üvegezett vitrinen keresztül a számára kedves terméket, majd az ellenértékét bedobja készpénzben, vagy a megfelelő összeget a bankkártyájával lecsippantja és már a kezében is tudhatja Szerb Antal – Utas és holdvilág, vagy Esterházy Péter – “És mesélni kezdtem...”, vagy Molnár Ferenc – A Pál utcai fiúk, vagy Rejtő Jenő: Csontbrigád c. könyveinek egyikét, de még sorolhatnánk hiszen eddig összesen 33 kiváló minőségű kötetet dobtak piacra.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!