Kecskemét / galériával

2020.02.15. 09:17

Képregények versenyeztek a Katedrában

Fehér vagy Fekete címmel nyílt meg az idei képregény-kiállítás a kecskeméti Katedra Középiskolában. A péntek délutáni rendezvény egyben díjátadó is volt.

Sebestyén Hajnalka

A Katedra Gimnázium, Informatikai és Művészeti Szakgimnázium, és Általános Iskola 2004 óta hirdeti meg képregény-pályázatát az általános iskolás és középiskolás korosztály részére. A képzőművészeti verseny célja, a tehetséges és kreatív diákok felkutatása, rajzi, grafikai felkészültségének megismerése és értékelése.

A képregények hosszú évek óta rendkívül népszerűek a fiatalok körében. A megméretésre a régió 21 iskolájából 94 pályamű érkezett. A legjobb alkotásokból kiállítást rendeznek, és a megnyitón díjazzák az alkotókat.

A kiállított lapokon a gyermeki fantáziát tükröző változatos képkockák álltak össze, sokszínű cselekményekké. A pályaművek témája szabadon választható volt ezzel önálló, minden tekintetben egyéni alkotómunkára ösztönözték a pályázó fiatalokat. A technikai kivitelezés is változatos képet mutat, így a grafikai és festészeti technikák mellett a nagyobbak a számítógépes digitális eljárásokkal is kísérleteztek.

A megnyitón az alkotásokat értékelte Lovas Tibor grafikusművész, a Katedra középiskola művészeti szakvezető tanára. A díjakat Prof. dr. Király László a Katedra Iskolai Alapítvány Felügyelő Bizottságának elnöke adta át.

A következő eredmények születtek. Általános iskola alsó tagozat: 1. Formádi Aletta (3.o., Ménteleki Általános Iskola, Kecskemét), 2. Zubor-Csillag Áron (4.o., Vásárhelyi Pál Általános Iskola, Kecskemét), 3. Bocsó Brandon (3.o., Vásárhelyi Pál Általános Iskola). Csoportos különdíjat kapott Fekete Anna, Nagy Ajsa Dóra, Lószi Julianna, Oszvald Eszter és Mihóczi Laura (4.o., Kodály Iskola, Kecskemét).

Az 5.-6. osztályosoknál: 1. Ivácson Dorina (6.o. II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola, Kecskemét), 2. Pap Dorina (5.o., Wéber Ede Általános Iskola, Helvécia), 3. Ferenczi Panna (5.o., Sugovica Sportiskolai Általános Iskola, Baja).

A 7.-8. osztályosoknál: Kurenkov Lili Natasa (8.o., Zrínyi Ilona Általános Iskola, Kecskemét), 2. Horváth Dominika (8.o., Kertvárosi Általános Iskola, Kecskemét), 3. Guzsik Boglárka (7.o., Tiszaalpári Árpád Fejedelem Általános Iskola), 3. Kis Máté Patrik (7.o., Tiszakécskei Református Iskola).

Középiskolások kategóriája: 1. Léhi Szabolcs (11.o., Jászberényi Liska József Középiskola), 2. Makra Mandula (10.o., Katona József Gimnázium, Kecskemét), 3. Román Réka (10.o., Kandó középiskola Kondor Béla Képző- és Iparművészeti Tagozata, Kecskemét) és 3. Beke Zsófi (10.o., Kandó középiskola Kondor Béla Képző- és Iparművészeti Tagozata, Kecskemét). Különdíjat vehetett át Kollár Hanna (11.o., Katona József Gimnázium, Kecskemét) és Ignácz Réka (11.o., Katona József Gimnázium, Kecskemét).

Idén is külön értékelték a Katedra középiskola diákjainak képregényeit. 1. Czombos Gergely (11.m), 2. László Eszter (9.o.), 3. Kollár Enikő (1/13.m).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!