KINEVEZÉS

2020.01.25. 20:39

Juhász Nándor a nagykőrösi kulturális központ élén

A tavalyi év végén új vezetőt nevezett ki a nagykőrösi önkormányzat a kulturális központ élére. Juhász Nándor korábban hat esztendőn keresztül tevékenykedett a nagykőrösi Arany János Kulturális Központ igazgatóhelyetteseként, új ötletekkel felvértezve foglalta el helyét az intézmény vezetői székében.

Koós Katalin

Juhász Nándor tele van tervekkel

Fotó: Bús Csaba

László Ditta, a nagykőrösi Arany János Kulturális Központ egykori igazgatója távozását követően tavaly decembertől immár Juhász Nándor, korábbi igazgató­helyettes felel a Kőrös Art Mozi, az Arany János Közérdekű Muzeális Gyűjtemény, a kulturális központ, a Civilek Háza, a Szabó Károly Városi Könyvtár, valamint a nagykőrösi városi ünnepségek, fesztiválok és kulturális események szervezéséért, működtetéséért. Kinevezése egy esztendőre szól. Elmondta: új munkakörére új kihívásként tekint. A nagyobb felelősség korántsem teher, inkább jutalom számára, ugyanis rajongva szereti hivatását.

– Hitvallásom, hogyha valamit igazán jól szeretne csinálni az ember, akkor azt szeretetből művelje. Számomra a legfontosabb, hogyha reggel felkelek, boldogan menjek dolgozni, mert szerintem az egyik legnagyobb tragédia az ember életében, ha olyan dologgal kell foglalkoznia a mindennapjai során, melyben nem leli örömét. Hálás vagyok a sorsnak, hogy én e tekintetben jó úton és jó helyen vagyok – fejtette ki, majd hozzátette: bár több mint tíz éve dolgozik a nagykőrösi kulturális központ különböző pozícióiban, lelkesedése, munkakedve, motivációja és kreativitása az évek során egy szemernyit sem csökkent. A vezetői székben is számtalan új ötlettel felvértezve foglalta el a helyét.

– Az év elején moziklubot indítottam a Kőrös Art Moziban. Ennek keretében havonta egy közönségtalálkozóval egybekötött, ingyenes filmvetítést szervezünk, melynek során az aktuális film megtekintését követően alkotóinak egyikével, például a rendezővel vagy egy színésszel közös beszélgetésre invitálom a résztvevőket. Emellett elindítottam a múzeumban egy Arany 2020 elnevezésű csomagot, mely a gyűjteménybe érkező középiskolás diákok számára tartogat élményeket és lehetőségeket. Továbbá az intézményben író-olvasó találkozókat, kiállításokat, a kávézóban kisebb könnyűzenei koncerteket is szervezünk majd – fejtette ki, majd hangsúlyozta: az újdonságok mellett természetesen tovább folytatódnak a lakosság által már megszokott és közkedvelt kulturális programok is, mint például a motivációs estek, művészeti kiállítások, író-olvasó találkozók és vendégváró fesztiválok.

Juhász Nándor tele van tervekkel
Fotó: Bús Csaba

A 2020-as év kiemelt programjaként említette a 14. Kárpát-medencei Magyar Középiskolai Arany János Balladamondó Versenyt március 6–7-én, melynek szervezésén jelenleg gőzerővel dolgoznak a kulturális központ munkatársai.

– Célunk, hogy az ország legszínvonalasabb balladamondó versenyét szervezzük meg Nagykőrösön. Fontos számomra, hogy a helyi lakosság mellett a városunkba érkező vendégek, látogatók is jó élményekkel telve térhessenek haza rendezvényeink végén. Vigyék városunk jó hírét, és szívesen látogassanak el hozzánk újra és újra – mondta.

Hat évig dolgozott vezetőhelyettesként

Juhász Nándor általános és középiskolai tanulmányait is Nagykőrösön végezte. A Toldi Miklós Élelmiszeripari Szakközépiskolában érettségizett, majd a Bajai Eötvös József Főiskolán 2007-ben informatikus könyvtáros–művelődésszervező szakon diplomát szerzett, ahol szakmai és kulturális rendezvényeken nyújtott, kima­gasló tevékenységéért Eötvös József Főiskoláért Alapítvány díjat kapott. A főiskola után a nagykőrösi Arany János Kulturális Központ rendezvényszervezőjeként, később irodavezetőjeként dolgozott, az elmúlt hat évben pedig az intézmény igazgatóhelyetteseként tevékenykedett. Nagykőrösiek Nagykőrösért díjjal méltatta az önkormányzat munkáját 2017-ben. Tavaly decembertől a nagykőrösi kulturális központ igazgatója.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!