XI. Nemzetközi Zenei és Néptánc Fesztivál

2019.07.21. 08:04

Montenegróban mutatkozott be a Bokréta Népművészeti Egyesület

Hivatalosan is megkezdődött a nyári fesztiválszezon a Bokréta Népművészeti Egyesület számára: a Csajgorás csoportjuk a montenegrói Budvában rendezett XI. Nemzetközi Zenei és Néptánc Fesztiválon járt a közelmúltban.

Gábor János

A kalocsai táncosok öltözetét sokan megcsodálták

A szervezők küldetése minden évben az, hogy különböző kultúrákat hozzanak egymáshoz közelebb a dalok, táncok, zenék és a jellegzetes nemzeti viseletek által – közlik az esemény leírásában. Idén is kórusokat, zenekarokat és autentikus produkciókkal készülő tánccsoportokat, köztük két magyar delegációt invitáltak a felkapott tengerparti városba, ahol ötnapos rendezvénysorozaton mutatkozhattak be.

– Egy országból maximum három csoport mehet; Magyarországról kettő volt ott, rajtunk kívül a Szilas Rákospalotáról. Egy szabadtéri előadáson vettünk részt. Ezeket a bemutatókat a nagy hőség miatt mindig az esti órákra időzítették, ami remek hangulatot teremtett. Összességében azt gondolom, hogy nagyon jól sikerült a fellépésünk és ismét jó hírét vittük a városunknak, országunknak – értékelte a szereplést a Bokréta Népművészeti Egyesület vezetője. Illésné Koszta Krisztina hangsúlyozta: idén tavasszal mutattak be frissen készült koreográfiákat egy szakmai minősítő rendezvényen, ezeknek a táncoknak egy részét vitték színre a budvai közönség előtt.

A kalocsai táncosok öltözetét sokan megcsodálták

A település Montenegró egyik legfelkapottabb turistaközpontja, ezért a folklórfesztivál, ezen belül a hazai csoportok iránt is komoly érdeklődés mutatkozott, főleg a viseleteket, a kalocsai cifrát és a szomorú pamukos ruhát csodálták a külföldiek – fűzte hozzá Illésné.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!