Ezüst Kopogók Néptánc Egyesület

2019.06.29. 18:29

Tudásukról adtak számot a szabadszállási néptáncosok

Évzáró gáláját tartotta pénteken az Ezüst Kopogók Néptánc Egyesület. A műsorban valamennyi csoport színpadra lépett. A program megkezdése előtt Hoczmann Mihály, az egyesület elnöke értékelte az elmúlt esztendő eredményeit, történéseit.

Gulyás Sándor

– A néptánc együttes immáron egy éve működik egyesületi formában. A sikeres pályázatoknak köszönhetően több mint kétmillió forintot tudunk fellépő ruhákra, cipőkre, csizmákra, kellékekre, utazásokra költeni, csökkentve így a szülőkre háruló költségek terheit. A pályázati forrásokon felül a várostól és az egyik helyben működő pénzintézettől, valamint vállalkozóktól jelentős pénzbeli és természetbeli támogatásokat kaptunk, ami egyebek mellett a harmincnégy év után újra életre keltett szüreti felvonulás költségeit is fedezte – emelte ki beszédében Hoczmann Mihály.

A néptánc csoport tagjai, a kis- és nagy kopogók az elmúlt tizenkét hónap alatt számos alkalommal léptek fel különböző helyi rendezvényeken és régiós találkozókon egyaránt.

– A fellépések mellett igyekeztünk új táncokat is elsajátítani és bemutatni. Nagyon boldogok vagyunk, hogy a kitartó munkának köszönhetően közös céljaink, terveink valóra válnak. Csoportjaink tagjai továbbra is lelkesen készülnek minden fellépésükre, mert sikereik révén motivációt kapnak a folytatáshoz, így kitartásuk által tovább tudjuk őrizni hagyományainkat – méltatta tanítványai munkáját Hofmaiszter Anikó az együttes művészeti vezetője, aki végezetül megköszönte a támogatók segítségét, valamint az együttes tagjainak munkáját.

A köszöntők után a táncosok léptek színpadra. A műsorban többek között csibést, kecskést, gólyást, valamint somogyi, bukovinai táncokat, népdalokat adtak elő a pici, a kicsi és a nagykopogók tagjai. A program zárásaként Hofmaiszter Anikó emléklapokkal jutalmazta a táncosokat, elköszönt Varga Zsuzsannától az együttes búcsúzó nyolcadikos tagjától. Az évzáró gála befejezéseként az együttes tagjai együtt énekelték el közös dalukat az Indulj el egy úton című népdalt. A rendezvény végén Szűcs Sándor messze földről híres kunsági kenyérlángosával csillapíthatták éhségüket a program résztvevői.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!