videókkal és fotókkal

2019.06.23. 07:30

Színes programokkal várták az érdeklődőket a Múzeumok éjszakáján

Kecskemét idén is csatlakozott a Múzeumok éjszakája programjaihoz, és rengeteg színes, interaktív programmal várták az érdeklődőket. Ebből gyűjtöttünk össze egy válogatást a teljesség igénye nélkül.

baon.hu

Veteránautók találkozója

Idén hetedik alkalommal rendezte meg a Hírös Veteránjármű SE a veterán járművek kiállítását és felvonulását a Múzeumok Éjszakáján. Az érdeklődők a Vacsihegy 1. szám alatt tekinthették meg a veterán és a katonai járműveket és motorkerékpárokat. Kora este a Ceglédi út-Rákóczi út-Kiskörút útvonalon felvonulással színesítették a programot. Videónk a városközpontban, a Petőfi Sándor utca és a Dobó körút körforgalmánál készült.

Zenei utazás Kodálytól a Trónok Harcáig

Hangversenyt tartottak a Bozsó Gyűjtemény kertjében, Kuna Lajos vezényelte a Kecskeméti Városi Fúvószenekart. (Bővebben itt olvashatnak a Bozsó programjairól.)

Vidám hangulat a Cirókában

A Ciróka Bábszínház udvara zsúfolásig megtelt a Múzeumok Éjszakáján, a társulat az elmúlt évek nagy sikerű előadásainak kedvelt dalaiból adott szuper koncertet.

Árnyjátékkal meséltek

Árny-báb-színház az Ifjúsági Otthonban, Tóth Anita bábszínésszel. A kiskakas gyémánt félkrajcárját játsszák el a közönség vállalkozó kedvű fiataljai.

Táncra perdültek a könyvtárnál

A könyvtár előtt elhaladók nem tudtak ellenállni a Csipkefa együttes banumarocsini néptáncának.

Kiállítás és koncert a piacon

A piactéren a Bitang Rock Band fokozta a hangulatot. Emellett a régi kecskeméti piac életét elevenítette fel egy fotókiállítás és Hajagos Csaba történész avatta be a korabeli piac történetébe egy térképvázlaton keresztül az érdeklődőket.

Tűzugrás és tánc a Deák téren

A Hírös Agóra előtti Deák téren bárki bekapcsolódhatott egy kellemes táncba, majd átvethette magát a tűz fölött.

 

Ezek is érdekelhetik