kecskemét

2019.04.11. 17:23

Nagy versmondás Kecskemét főterén (videó)

Háromszázan szavaltak egyszerre Kecskemét főtéren a Költészet napja alkalmából..

Sebestyén Hajnalka

Csütörtökön diákok sokaságával telt meg a főtér, a Barátok temploma előtt. A Költészet napja alkalmából ismét megtartották a Nagy Versmondást. Mintegy háromszáz kisdiák, tanáraik és az arra sétálok együtt szavaltak el öt verset.

Az ifjúsági otthon által szervezett, nagy hagyományú irodalmi rendezvény házigazdája Aracs Eszter bábszínész volt, aki nemcsak köszöntötte a résztvevőket, de ritmusjátékokkal rá is hangolt mindenkit a nagy verselésre. Az öt vers a következő volt: Kányádi Sándor: Április hónapja, Radnóti Milós: Naptár, Buda Ferenc: Esteledik és A mennybolton, valamint József Attila: Kertész leszek. Meglepetésként a Kertész leszek verset a végén el is énekelték a gyerekek, Roszikné Laczi Ildikó zeneterapeuta gitáros kíséretével.

A diákok számos iskolát képviseltek: Kecskemétről az Arany János, a Móra Ferenc, a Béke, a Lánchíd, a Kodály, a Móricz, a Piarista Általános Iskolát és a Szent Imre Katolikus Általános Iskolát, valamint Kerekegyházáról a Móra Általános Iskolát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!