nagykőrös

2019.03.01. 08:00

Papírcsodákból nyílt kiállítás Nagykőrösön

Nagykőrösre érkezett a Magyar Origami Kör vándorkiállítása.

Koós Kata

Az Origami csodálatos világa című tárlatot Sági Judit és Fábián Zsolt, a szervezet vezetői nyitották meg az Arany János Kulturális Központ Rácz József Galériájában.

A kiállított művek mind az alapanyagok, mind a formák és az alkotói technikák terén igen nagy változatosságot mutatnak. A tárlat legkülönlegesebb alkotásai a háromdimenziós rovarok, melyek mindegyikét egyetlen papírból készítette alkotójuk. Az állatok mellett megtekinthetők többek között hajtogatott tesszalációk, maszkok és kuszudamák is, melyek szerencsehozó, dekorációs gömbök.

A hagyományos papír mellett egészen rendhagyó alapanyagok is megjelennek a kiállításon. Többek között kézzel merített, japán papírból, textilből, karton- és a virágkötők által használt batikolt papírból, fémből, teatasakból és nagyon vékony, speciális papírból is készültek alkotások. Utóbbit Franciaországban a kiflik csomagolására használják. A kiállítás március 8-ig megtekinthető hétköznaponként 10 és 18 óra között.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!