Kalocsa

2019.01.11. 13:20

Régiós fotóalbumot adna ki a Dunatáj Fotókör

Folynak a tárgyalások egy Kalocsát és környékét bemutató fotóalbum kiadásáról – tudtuk meg Péjó Zoltántól, a Dunatáj Fotókör Egyesület elnökétől. – Idén 15 évesek leszünk, ezt az alkalmat tárlatokkal is szeretnénk emlékezetessé tenni – tette hozzá az elnök. Péjó Zoltán hangsúlyozta, hogy a kötet összeállításához szeretnének együttműködni a városi önkormányzattal, akiktől anyagi támogatást remélnek.

Gábor János

Péjó Zoltán, az egyesület elnöke

Forrás: Petőfi Népe

Fotó: Gábor János

– Lévén Kalocsa járási központ, megkerülhetetlen, hogy más települések természeti értékei, épített örökségei is megjelenjenek az albumban. Egyébként tematizált kiadvány lesz, a tervezett tartalmát pedig nyugodtan nevezhetjük hiánypótlónak – mutatott rá.

A lelkes amatőröket és művészeket is tömörítő szervezet vezetője hangsúlyozta: nagyon ideje lenne, hogy megjelenjen egy régiót bemutató kiadvány, hiszen ehhez hasonló kötetet már régóta nem szerkesztett senki, kifejezetten fotóalbum pedig sosem készült. Péjó Zoltán bízik abban, hogy még ebben az évben összeállhat az anyag és lesz elég támogató is ahhoz, hogy kiadhassák.

Péjó Zoltán, az egyesület elnöke
Fotó: Gábor János / Petőfi Népe

Szintén terveznek egy katalógust, melyben csak a tagjaik munkáit mutatnák be, de ennek egyelőre pénzügyi akadályai vannak. Egy-egy kisebb, az éves fotótermést bemutató albumot ettől függetlenül rendszeresen meg szoktak jelentetni. A jubileumot megünneplendő biztosan berendeznek időszaki kiállítást, ami az elmúlt másfél évtizedben keletkezett fotók legjavából készül. Ennek megnyitóját később hirdetik ki.

– Azt gondolom, hogy egy ilyen válogatás mindenki számára tartogat majd érdekességeket – summázta.

A tervezett album nem az első összefoglaló jellegű, antológiaszerű kiadványuk lenne: 2004-es alapításuk óta egyszer már sikerült megjelentetniük egyet, a nyolcvanoldalas Lelkünk húrjait, 2009-ben. Ezt hétszáz példányban nyomtatták ki, valószínűleg az új esetében sem érnék be kevesebbel. A tíz évvel ezelőtt egyesületbe tömörült szervezet egyébként teljes jogú tagja a Magyar Fotóművészeti Alkotócsoportok Országos Szövetségének, több olyan tagjuk van, akik nemzetközi fotóművész címet szereztek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!