Traviata a KCB előadásában

2018.12.01. 15:30

Barta Dóra: egy páratlan színházi élmény készül a kecskeméti közönség számára

A szavak helyett a mozdulatok művészete kapja a fő szerepet a kecskeméti Katona József Színház soron következő bemutató előadásában. A Traviata táncszínházi előadást első alkalommal december 7-én láthatja majd a nagyérdemű a Kecskemét City Balett (KCB) előadásában a nagyszínházban.

Koós Kata

A sajtótájékoztatón ízelítőt is adtak a darabból

Forrás: Petőfi Népe

Fotó: Hraskó István

– Szerintem egy páratlan színházi élmény készül a kecskeméti közönség számára. Leginkább talán azért, mert szószínházhoz szokott közönségnél mindig egy kicsit kizökkentő pillanat, mikor attól eltérőt lát. A műfaji sokszínűség, mint erény, megérintheti a nézőt – mondta Barta Dóra, a KCB vezetője, a darab rendezője és koreográfusa a produkció kapcsán pénteken szervezett sajtótájékoztatón.

A Harangozó-díjas, érdemes művész nézetei szerint a szenvedéllyel telített darab különösen aktuális korunkban, mikor bár tagadjuk, mégis vágyjuk a romantikát.

– Ebben a korban valahogy kerüljük a romantikát, miközben valójában keressük. Hiszem, hogy egy romantikus előadásnak helye van ebben az időszakban is, sőt egy hiánypótló előadásnak tartom – mondta, majd hozzátette: a KCB táncművészei élsportolókat meghazudtoló módon, napi 6–8 órás, fizikailag nagyon komolyan megterhelő próbákkal készülnek a produkcióra. Mindezt azonban örömmel teszik, hiszen az önálló táncszínházi előadás lehetőséget biztosít számukra, hogy teljes értékű művészekként jelenhessenek meg a színház repertoárjában, és a saját nyelvükön fogalmazhassanak.

– A táncszínházi előadásnak fontos eleme, hogy képeket rögzíttessen. Kicsit olyan lesz, mintha múzeumban járnának a nézők, ahol egy-egy kép kapcsán olyan beható élményeik lehetnek, melyek engedik, hogy továbbgondolkodjanak, továbbszárnyaljanak, és a színházba járás valódi élményét tapasztalhassák meg: szabad asszociációkkal ülhessenek a nézőtéren és a hazaúton egyaránt – fejtette ki.

Cseke Péter színházigazgató is felszólalt: A beszélő köntös musical és a Balfácánt vacsorára komédia mellett a Traviata táncszínházi előadás is részét képezi a teátrum kimondottan a közelgő ünnep alkalmából összeállított, karácsonyi bérletkonstrukciójának.

A sajtótájékoztatón ízelítőt is adtak a darabból
Fotó: Hraskó István / Petőfi Népe

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!