KIÁLLÍTÁS

2018.06.01. 20:11

Afrika élhető oldalát mutatja meg képein (videó)

Az én Afrikám címmel nyílt kiállítás dr. Jakkel Anna kecskeméti háziorvos afrikai misszióin készített fényképeiből és a kontinensen szerzett tárgyaiból. Az orvos a kiállításon Afrika élhető oldalát mutatja be a mindennapokon keresztül.

Horváth Péter

Kiállítás nyílt pénteken dr. Jakkel Anna kecskeméti háziorvos afrikai misszióin készített fényképeiből és a fekete kontinensen szerzett tradicionális tárgyaiból Kecskeméten a Népi Iparművészeti Gyűjteményben. Dr. Jakkel Anna 2009-től a Magyar Afrika Társaság tagja, önkéntes orvosa, aki immár hat alkalommal dolgozott a világ legszegényebb országaiban. Az elmúlt kilenc évben Kongóban, Maliban, Guineában, Ugandában, Malawiban és végül ismét Ugandában végzett missziós tevékenységet orvostársaival.

Jakkel Anna kiállításának célja, hogy 59 fotográfiáján keresztül bemutassa a kontinens élhető oldalát. – Afrika élhető és szép, és amit itt kevesen tudnak, hogy a hírekben hallható szörnyűségekkel szemben ott béke van. Ezt a békét és az afrikai élet szép oldalát kell megőrizni, mert ezt sajnos veszély fenyegeti, hiszen Afrika mindig a nyugati országok prédája volt. Nekünk, fejlett országoknak az a feladatunk, hogy segítsük a fejlődő országokat és ne újabb nyomorúságba döntsük – mondta a kecskeméti háziorvos.

Dr. Jakkel Anna Afrikában készített fotográfiái előtt Fotó: Horváth Péter

A tárlaton kevés kép látható az orvosok munkájáról, sokkal inkább a családok életébe, hétköznapjaiba engednek bepillantást a doktornő fotográfiái. A családok mindennapjait, a gyerekgondozást, a természet szépségeit az egyre fogyatkozó erdőkben és a nagyvadak életét elevenítik fel a fényképek.

A megnyitó végén Szenegálból érkezett zenészek fergetegesen vidám tradicionális afrikai zenei produkcióval örvendeztették meg a megjelenteket, megmutatva, hogy az afrikaiaknak hagyományosan sajátja a derű és vidámság.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!