csólyospálos

2018.05.28. 11:15

Erdélyben fociztak és tamburáztak

Az erdővidéki Bardoc már kilenc éve hivatalosan is testvértelepülése Csólyospálosnak.

Tapodi Kálmán

A megkötött egyezménynek is köszönhetően a községek lakói folyamatosan látogatják egymást, sok-sok baráti szál szövődött már a családok között az idők folyamán. Az iskolák között is élő a kapcsolat, hiszen nyaranta felváltva látogatják egymást a települések intézményeiben tanuló gyermekek és az ott dolgozó pedagógusok.

– Bardoc és a közigazgatásilag hozzá tartozó három település – Erdőfüle, Olasztelek, Székelyszáldobos – öregfiúk focistái éppen a tavalyi Nyári Birkapörköltfőző Fesztivál alkalmából vendégeskedtek Csólyospáloson. A napokban ezt a látogatást viszonozták a csólyospálosi veterán labdarúgók az erdélyi településen, ahol a falunapi rendezvény keretében mérkőztek meg az ottaniakkal. A focistákkal tartottak a tamburás együttes tagjai is, akik nemcsak szurkolni érkeztek, hanem két alkalommal is színpadra léptek a színvonalas kulturális eseményen, valamint – eleget téve a Kriza János Vegyes Dalár­da meghívásának – vastapssal záruló koncertet adtak a sepsiszentgyörgyi unitárius templomban – számolt be az Erdélyben tett testvértelepülési látogatásról Ábrahám-Fúrús János csólyospálosi polgármester.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!