KISKUNMAJSA

2018.04.29. 21:07

Búzaszentelő szentmisét tartottak Mayossaszálláson

Az évtizedes hagyományokat folytatva, vasárnap búzaszentelő szentmisét tartottak Majsán, az elődtelepülés Mayossaszállás emlékhelyénél.

Tapodi Kálmán

A szabadtéri misén – amit közösen szervez a római katolikus egyházközség és a Majsa Alapítvány –, Kosik Sándor esperes-plébános prédikációjában a termőföldek és termés fontossága mellett kitért a környezetvédelemre is, aminek fontosságát Ferenc pápa is hangsúlyozza. A városban és a környékén ugyanis az időről-időre megjelenő illegális szemétlerakatok bizonyítják, hogy még mindig élnek olyan felelőtlen emberek, akik nem gondolnak arra, hogy milyen súlyos környezetkárosítást követnek el tettükkel. A napokban a Városgazdálkodási Intézménynek kellett felszámolni a Csengele felé vezető út közelében egy hatalmas, illegális szemétlerakót, ahová állati tetemeket is hordtak. A munka igen sok pénzébe került a városnak. Többi között elhangzott: a műanyagok legtöbbje csak évszázadok során tud lebomlani, ezért lenne helyesebb például a műanyag táskák helyett, textilből készült szatyrokat használva jó példát mutatni.

A szentmise során megáldották a kiskunmajsai termőföldeket és közösen fohászkodtak a jó termésért, majd mindenki vihetett az otthonába a megszentelt búzaszálakból.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában