Kecskemét

2018.09.20. 18:49

Uzsonnával várták a bicajosokat Kecskemét főterén

Uzsonnával várták a bringásokat a főtéren csütörtökön 16 óra után a Magyar Kerékpárosklub kecskeméti szervezetének tagjai.

Hraskó István

Az akciónak már sokéves hagyománya van a hírös városban, de Kecskemét 650 éves évfordulójára tekintettel a szervezők emelték a tétet, és 650 kerékpárost vendégeltek meg. Mint Barna Imre, a szervezet helyi elnöke mondta: így is jelezni kívánták, mennyire fontos, hogy környezetünkre odafigyelve energiahatékony, és ökológiailag is fenntartható közlekedési módokat válasszunk, hiszen ez a jelenleg is zajló mobilitási hét és múlt hétvégi autómentes nap legfőbb üzenete.

– Felelősek vagyunk a jövőnkért, a következő generációk egészségéért, életkörülményeiért, és ez itt és most dől el, a mában, nincs javítási lehetőség. Nem a kényelmünkről, csupán a rossz beidegződéseinkről kell lemondanunk. Ne éljük fel a jövőnket, inkább okos és tudatos módon szervezzük meg az életünket! Ha így teszünk, gyerekeinknek és unokáinknak is jut majd bringás uzsonna – emelte ki Barna Imre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában