Kiskunhalas

2018.09.21. 14:00

Tízmillió forintból csak az út javítására futja

Az utóbbi évtizedek egyik legátfogóbb felújítása kezdődött meg az 53-as főút mellett párhuzamosan húzódó kerékpárút belterületi szakaszán, több mint 4 kilométer hosszon.

Pozsgai Ákos

Egy-egy kijelölt szakasz javítása 2-3 napot vesz igénybe

Forrás: Petőfi Népe

Fotó: Pozsgai Ákos

Habár a rekonstrukciós munkálatok elérik a 10 millió forintot, így is csak a repedések javítására, illetve a kritikusabb szakaszok újraaszfaltozására lesz lehetőség. A kerékpárút belterületi szakaszának teljes felújítására egyelőre nincs elegendő anyagi forrás.

A munkálatok jelenleg a Csipkeház és a Hősök ligete előtti szakaszon zajlanak. A szétrepedezett felületeket és a nagyobb gödröket kivágják és új aszfaltréteggel öntik be. Ahol a főút melletti csapadékelvezető árok irányába megsüllyedt, vagy letöredezett a széle, ott végig új kopóréteget kap. A legrosszabb állapotban a Sóstó előtti, városból kivezető szakasza van a kerékpárútnak, ahol várhatóan teljesen megújul majd. Egy-egy kijelölt szakasz javítása 2-3 napot vesz igénybe, a Halasi Városgazda Zrt. ezért a kerékpárosok és a gyalogosok türelmét kéri az elkövetkezendő hetekben.

Pályázati forrásból hamarosan megkezdődik a főtéren is áthaladó belvárosi kerék­párút-hálózat építése, amely a Szilády Áron Gimnázium mögötti Thury József utcán folytatódik majd tovább a Bem utcán, a Hősök ligetén keresztül egészen a Kossuth utcáig, ahol a forgalmas 53-as főutat keresztezve egészen a vasútállomásig tart majd. A jelentős összegből megvalósuló beruházás tovább javítja majd a biztonságos kerékpáros közlekedés feltételeit – hangsúlyozta egy korábbi tájékoztatóján Farkas Dániel, az infrastrukturális beruházásokért is felelős alpolgármester.

Egy-egy kijelölt szakasz javítása 2-3 napot vesz igénybe
Fotó: Pozsgai Ákos / Petőfi Népe

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában