kalocsa

2018.01.17. 17:37

Gálaesten búcsúzott a könyvtárigazgató

Nyugdíjba vonulása alkalmából rendezett, könnyed hangulatú esten, Buda Ferenc Kossuth- és József Attila-díjas költő, Buda Ádám énekmondó és Leányfalusi Vilmos orgonaművész előadását követően, búcsúztatták Tamás Lászlót hétfőn, a művelődési központ kamaratermében. A személyes hangulatú beszédekben megviccelték és méltatták is.

Gábor János

Buda Ferenc és Tamás László Fotó: Gábor János

– Ünnepelni jöttünk egy sikeres életpálya lezárását. Méltóképpen meg kell köszönnünk az eredményeket, amelyeket elértél. Nem hosszú ideig dolgoztunk együtt, de annyit elmondhatok, hogy ezalatt a rövid idő alatt is jó kompromisszumokat tudtunk kötni – idézte fel a közös munkát dr. Bálint József polgármester, aki elmondta: Tamás László segítségével a kultúra és a művészet, valamint a könyvtár is „megtalálta méltó helyét”. Ezt egyébként szó szerint értette, hiszen jórészt az igazgató kitartásának köszönhetően sikerült kivívni, hogy az egykori nagyszemináriumi (volt főiskola) épületébe kerüljön az intézmény.

– Folyton hívott ebben az ügyben. Megmondom őszintén, hogy többször kinyomtam a telefont, mert nem éreztem magamban lelki erőt, hogy magyarázkodjak – mesélte a könyvtárköltöztetés előzményeiről, sűrű nevetések kísérte laudációjában Bolvári Ferdinánd.

Az önkormányzati képviselő a néha már terhes kitartását a pitbulléhoz hasonlította. – A múlt héten megcsörrent a telefon. Ugyan tudtam, hogy a könyvtárigazgató úr már nyugdíjban van, de a telefon kiírta: Tamás László. Összerándult a gyomrom és félve szóltam bele. Gondoltam: „mit akar már megint?” – idézte fel nevetve Bolvári, hozzátéve, hogy Tamás utódja hívta a hivatali telefonról.

Buda Ferenc és Tamás László Fotó: Gábor János

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában