Összefoglaló

2024.06.10. 21:00

A nap legfontosabb hírei egy helyen – 2024. június 10.

Cikkünkben összegyűjtöttük a nap legfontosabb híreit.

Baon.hu

Kiskunhalas határában a települést jelző táblánál várta Fülöp Róbert polgármester a negyven nappal ezelőtt a németországi testvérváros, Kronachból gyalog elindult Helmut Böhnlein veterán túrázót, aki több mint ezer kilométert tett meg.

Negyven napig gyalogolt a németországi testvérvárosból Kiskunhalasig a veterán túrázó
Fotó: Pozsgai Ákos

Május 21-én kezdődött el egy rég várt beruházás a kecskeméti Széktói Stadionban, hiszen elindult a centerpálya teljes cseréje és felújítása. A Széktói Stadionban zajló munka jelenlegi állapotáról és a tervezett menetrendről dr. Filus Andor, a KTE ügyvezetője adott helyzetjelentést.

Sorban érkeztek a feljelentések májusban járműfeltörésekről a Kiskunhalasi Rendőrkapitányságra. Egy hét leforgása alatt fél tucat autónak törte ki valaki az ablaküvegét, majd elvitt mindent, ami a keze ügyébe akadt. 

Évek óta nem volt ilyen izgalmas a vármegyei első osztályú bajnokság hajrája, az aranyéremért még két csapat futott versenyt az utolsó fordulóban. A Kunbajának egy Hartán aratott győzelem elég lett volna a bajnoki címhez, hiába vezettek azonban 2-0-ra is, a Harta fordított Ivacs Gábor mesterhármasával, aki a gólkirályi címet is elnyerte. Vele beszélgettünk.

Vasárnap Kecskeméten, a csak fényt látó Pataki Olíviáért ismét nagyszabású gyermekkoncertet szerveztek. A délelőtt sztárfellépője Kalap Jakab volt.

Bács-Kiskun vármegye több települését is új polgármester vezetheti ősztől. Több településen is elsöprő győzelmet arattak a kormánypártok és akadt, ahol nem kapta meg a további bizalmat a jelenlegi polgármestere. A győztesek közül többen is nyilatkoztak hírportálunknak a választás éjszakáján.

A tavaszi jótékonysági ovis bálon összegyűlt 938 ezer forint adományból vásárolt egy interaktív digitális táblát és hozzá guruló állványt a kunfehértói Mosolyvár Óvoda és Mini bölcsőde részére az intézmény szülői munkaközössége.

A helyi Csicsergő óvodában komoly figyelmet fordítanak a természetvédelemre, a környezettudatos életmód népszerűsítésére és a madárbarát szemlélet kialakítására. Nem véletlen, hogy az intézmény elnyerte a Zöld Óvoda címet. Az erről szóló emléktábált a napokban a természetvédelmi világnaphoz és óvodai ünnephez kötve leplezték le.

A 2024/2025-ös tanévben is lehetőség nyílik a 12. életévüket betöltött, és az általános iskola 7. évfolyamát (hat osztályos középiskola első évét) szeptemberben kezdő lányok és fiúk önkéntes HPV elleni védőoltására az oktatási intézményben szervezett oltások során.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában