Kunfehértó

2024.06.10. 19:13

Interaktív digitális táblát ajándékozott az óvodának a szülői munkaközösség

A tavaszi jótékonysági ovis bálon összegyűlt 938 ezer forint adományból vásárolt egy interaktív digitális táblát és hozzá guruló állványt a kunfehértói Mosolyvár Óvoda és Mini bölcsőde részére az intézmény szülői munkaközössége.

Pozsgai Ákos

Az óvodában sokéves hagyomány, hogy a szülői munkaközösség jótékonysági bált rendez az intézmény javára. A tavalyi jótékony célú rendezvényen összegyűlt felajánlásokból az óvoda és bölcsőde udvarán lévő játszóteret fejlesztették és bővítették – számolt be hírportálunknak Czagány Mákos Roberta, a szülői munkaközösség vezetője. Elmondta, ahogy korábban, idén is egyeztettek az óvónőkkel és az intézmény vezetőjével, hogy milyen hasznos dologgal tudnák támogatni a mindennapi nevelő munkát.

Kunfehértó, interaktív tábla, szülői munkaközösség
Interaktív digitális táblát ajándékozott az óvodának a szülői munkaközösség
Fotó: Pozsgai Ákos

– Nem volt könnyű dolgunk, hiszen abban a szerencsés helyzetben van az intézmény, hogy kiválóan felszerelt, szinte minden olyan eszközzel rendelkezik, amely a mai kornak megfelelő korszerű körülményeket tud biztosítani a gyerekek és az itt dolgozó óvodapedagógusok számára. Mégis volt egy javaslatuk, amelyet a szülői munkaközösség a befolyt adományoknak köszönhetően sikeresen megvalósított. Egy interaktív digitális táblát tudtunk vásárolni az óvoda részére – sorolta a részleteket Czagány Mákos Roberta.

A szülői munkaközösség vezetője kiemelte, hogy már az iskolákban első osztálytól interaktív táblán tanulnak és dolgoznak a gyerekek, így ott majd rutinosan kezdhetik az első osztályt a Mosolyvár Óvodából érkező gyerekek.

– Több készséget is fejleszt az interaktív tábla, amelyen játékosan, szórakozva tanulhatnak a gyerekek, valamint az óvónők munkájában is nagy segítséget nyújt, akik különböző szakkönyvek segítségével sajátították el a tábla használatát. Az első beüzemelés során a gyerekek nagy izgalommal és örömmel vettek részt a foglalkozáson. Hatalmas élmény volt a számukra digitális tábla használata, és az óvónénik is örömmel használják a foglalkozásokon – mondta.

Kunfehértó, interaktív tábla, szülői munkaközösség
Fotó: Pozsgai Ákos

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában