Választás 2024

2024.06.10. 12:49

Bács-Kiskun: így értékelték a választást a győztesek

Bács-Kiskun vármegye több települését is új polgármester vezetheti ősztől. Több településen is elsöprő győzelmet arattak a kormánypártok és akadt, ahol nem kapta meg a további bizalmat a jelenlegi polgármestere. A győztesek közül többen is nyilatkoztak hírportálunknak a választás éjszakáján.

Baon.hu

Így értékelték a választást a győztesek

Fotó: Bús Csaba

A csapatmunkában hisz Sebestyén István, Jászszentlászló új polgármestere

Küzdelmes kampányidőszak után, szoros versenyben nyerte meg a helyhatósági választásokat Sebestyén István, aki Nagy András után viszi tovább Jászszentlászló irányítását. Az új polgármesternek igen határozott elképzelései vannak a község jövőjének alakításával kapcsolatban.

Kálmánné dr. Bari Bernadett Baja új polgármestere

A bajai polgármester-választás során leadott érvényes szavazatok szerint október közepétől Kámánné dr. Bari Bernadett lesz a város polgármestere a következő ciklusban. 

– Hatalmas győzelmet tudtunk aratni. Amikor a jelöltbemutatásnál itt álltam ezelőtt a közönség előtt és bizalmat kértem a képviselőjelölteknek és bizalmat kértünk arra a programra, amit a bajaiakkal közösen megalkottunk, tudtam, hogy ez a tíz ember alkalmas arra, hogy képviselje a bajaiakat. Álmomban sem mertem azt gondolni, hogy a bajaiak is így fogják gondolni, valamint ilyen mértékben egyet fognak érteni velünk. Ezért a győzelemért, azon túlmenően, hogy tiszta szívből gratulálok minden képviselőtársamnak, hatalmas köszönettel tartozunk ennek a csodálatos közösségnek – ezek voltak az első szavai Kámánné dr. Bari Bernadettnek, Baja új polgármesterének.

Lakatos Tamás nyerte a választást Izsákon

Lakatos Tamás lesz Izsák új polgármestere, aki a voksok 45,18 százalékát kapta meg vasárnap. Az őt támogató nyolc tagú csapatból hárman jutottak be a város képviselő-testületébe. 

– A helyi úthálózat további fejlesztése, illetve felújítása megoldandó munka – mondta el Lakatos Tamás, aki  közgazdász végzettségű és a vendéglátóiparban dolgozik a mai napig.

Somogyi Lajos harmadik ciklusát kezdi majd meg Ballószög polgármestereként

Somogyi Lajos polgármester elmondta: folytatják az évek óta tartó munkát, melynek egyik kiemelt eseménye lesz augusztus közepén, hogy átadják a sportcentrumban az új rendezvényházat, melyet a közelmúltban elhunyt Nyúl Zoltán fogathajtó világbajnok emlékére neveznek el. Üzenve az utókornak, hogy egy ilyen kis településről is lehet világhírnevet elérni.

Jakabszálláson Szabó György Róbert harmadik ciklusát kezdheti meg októberben

Szabó György Róbert hangsúlyozta: minden jakabszállásinak köszöni a nagyfokú bizalmat iránta. Nagyszerű érzés számára, óriási megerősítést kapott a munkáját illetően. Az elmúlt években nagyon jó csapattal dolgozott együtt, bízik benne, hogy továbbra is tudnak együtt gondolkodni, együtt tenni a községért a képviselő-testület minden tagjával. 

Ágasegyházán negyedik ciklusát kezdheti meg ősszel Füredi János polgármester

Füredi János polgármester pozitívan tekint a jövőbe. Negyedik alkalommal szavaztak számára bizalmat az ágasegyháziak. A település szépen fejlődik, látványos beruházások valósultak meg, mindezt az önkormányzat hitel felvétele nélkül, pályázati támogatásból és önerőből finanszírozta meg. 

Helvécián továbbra is Balogh Károly marad a polgármester

Balogh Károly 2012 óta a nagyközség első embere. Az idei önkormányzati választáson nem volt kihívója. A testület létszáma viszont 6-ről 8-ra emelkedett, mivel az elmúlt években a lakosságszám 5000 fő fölé emelkedett.

Balogh Károly elmondta: köszöni mindenkinek a bizalmat, aki újból rá szavazott. A jövőben is szeretné folytatni az eddig megkezdett munkát, és tovább fejleszteni a települést.

Benedeczki Tamás független jelölt nyert a vasárnapi önkormányzati választásokon Kecelen

A leadott szavazatok közel kétharmadával, 2524 szavazattal nyert a hivatalban lévő polgármester ellen Benedeczki Tamás független jelölt.

– A keceliek 18 év után úgy érezték, eljött a változás ideje. Köszönjük a bizalmat, ez egyben óriási felelősség is! Kecel az elmúlt két évtizedben jelentősen lemaradt a környező városok fejlődéséhez képest, a pályázatok rendkívül alacsony számban voltak kihasználva, az útjaink, járdáink, játszótereink állapota kritikus, elfogyott a türelem. Másrészt lendületes, fiatal a csapatunk, pozitív kampányt folytattunk a rövid és hosszú távú terveinket bemutatva. Azt hiszem, ez volt a győzelmünk kulcsa. Mi voltunk a szimpatikusabb csapat – mondta.

Városföldön az öt indulóból Abonyi Roland nyerte meg a polgármester választást

Abonyi Roland elmondta, még maga is alig hiszi el, hogy sikerült megnyernie a választást, de nagyon boldog. A tervei között szerepel, hogy felrázza a települést. Fiatalos lendülettel töltené meg, nagy hangsúlyt fektetne a kommunikációra, a közös összefogásra, és nem utolsó sorban több fejlesztésben is gondolkodik.

Pállné Dakó Esztert választották Gátér új polgármesterének

Pállné Dakó Eszter (független) érdeklődésünkre elmondta, jelenleg még a boldogság és a gratulációk hevében telnek a napjai, de jövő héten már bemegy a polgármesteri hivatalba, hogy tanuljon, felkészüljön az októberi átvételre.

Terveiről elmondta, az első év biztosan a tanulásról, a tapasztalat szerzésről szól majd. A középtávú tervei közül kiemelte a fiatalok megszólítását. Meglátása szerint ugyanis az iskolás korú gyerekeknek kevés programlehetőségük van a faluban, ezért szeretné felmérni, hogy mit szeretnének, mire lenne igényük.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában