Bűnügy

2024.06.10. 08:59

Elfogták a férfit, aki téglával törte be az autók üvegét Kiskunhalason

A gyanúsított fel tucat gépkocsinak dobta be az ablaküvegét téglával egy hét alatt.

Baon.hu

Sorban érkeztek a feljelentések májusban járműfeltörésekről a Kiskunhalasi Rendőrkapitányságra. Egy hét leforgása alatt fél tucat autónak törte ki valaki az ablaküvegét, majd elvitt mindent, ami a keze ügyébe akadt. Az üveget rendszerint téglával dobta be a tolvaj, zsákmányai között pénztárca, kabát, elektromos cigaretta, GPS, alkohol, akkumulátor, hegesztő, sarokcsiszoló, irattartó és táska szerepelt. Egyik alkalommal egy magasnyomású mosót vitt el az egyik szerszámbolt teraszáról, a kár közel százezer forintra rúgott – írja a police.hu.

lopás, rongálás, bűnügy
Forrás: shutterstock.com / illusztráció

A nyomozók sejtették, hogy egyvalaki felelős a bűncselekmények elkövetéséért, majd a beszerzett bizonyítékok – kamerafelvételek, adatgyűjtés – alá is támasztották a gyanújukat. Hamar azonosították a 32 éves helybélit, június 3-án pedig elfogták és őrizetbe vették. A gépkocsifeltörőt gyanúsítottként hallgatták ki a lopások miatt, és kezdeményezték a letartóztatását.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!