Labdarúgás

2024.06.10. 13:50

Ivacs Gábor lett a vármegye egy gólkirálya

Évek óta nem volt ilyen izgalmas a vármegyei első osztályú bajnokság hajrája, az aranyéremért még két csapat futott versenyt az utolsó fordulóban. A Kunbajának egy Hartán aratott győzelem elég lett volna a bajnoki címhez, hiába vezettek azonban 2-0-ra is, a Harta fordított Ivacs Gábor mesterhármasával, aki a gólkirályi címet is elnyerte. Vele beszélgettünk.

Vincze Miklós

– 28 találattal gólkirály lettél a Bács-Kiskun vármegyei első osztályú labdarúgó bajnokságban. Nem kevés gólt szereztél a pályafutásod során, így adódik a kérdés, hogy voltál már gólkirály?
– Hogy úgy mondjam, egyeduralkodóként még nem, de társgólkirály már voltam a 2017/18 as szezonban 21 találattal az Ercsi Kinizsi színeiben, a Fejér vármegyei első osztályú bajnokságban. Érdekes módon azzal a Killer Mátéval holtversenyben végeztem az élen, aki jelenleg a Kecel csapatát erősíti. 

Ivacs Gábor
Ivacs Gábor, a Harta játékosa lett a vármegyei első osztály gólkirálya.
Fotó: Bús Csaba /archív-felvétel

– Az utolsó forduló előtt egy góllal vezettél a góllövő-listán a tiszakécskei Káli Tibor előtt. Számon tartottad ezt?
– Természetesen figyelemmel kísértem a bajnokság alakulását hétről hétre, és persze a góllövő lista állását is számon tartottam.

– Milyen volt a bajnokság zárómeccse, a Kunbaja elleni találkozó? Kívülről végig nagyon harcos meccsnek tűnt.
– Nehéz meccsre számítottunk, végül az is lett. A játék képe alapján nyilvánvaló volt, hogy nem véletlen, hogy az utolsó forduló előtt vezette a Kunbaja a tabellát, ez megmutatkozott a játékukban is. Nagyon összeszedetten és magabiztosan játszottak, ezek ellenére a célunk az volt, hogy megtartsuk a tavaszi hazai veretlenségünket, és ez egy jó hajrával sikerült is!

– Emlékszel a Kunbaja elleni három találatodra? 
– Az első gól egy jogosan megítélt büntetőből született, amit a kapus mozgásával ellentétes oldalra passzoltam el. Glisic a bal sarokra vetődött, én pedig a jobb sarokba helyeztem a labdát. A második találatot egy jó indítás előzött meg, rárajtoltam, és a becsúszó védő lábáról felpörgött labdát dropliból sikerült a kapus mellett a hosszúba elpasszolnom. A harmadik gól egy baloldali akció végén született. Egy második hullámba vissza passzolt labdára érkeztem, amit az ötös vonalon átvettem és a védő takarásában a rövid sorokba helyeztem.  

– Hogy érzed magad Hartán? Milyen a közösség, a társaság Hartán?  
– Jól érzem magam Hartán, jó a társaság és úgy gondolom, hogy a szurkolókkal is sikerült jó kapcsolatot kialakítani. 

– Elsősorban futballistának vagy inkább futsal-játékosnak tartod magad? Vagy egyenrangú nálad a kettő? 
– Nem teszek köztük különbsége, számomra mind a kettő fontos. Próbálok helytállni futsalon és nagypályán egyaránt.

– Nehéz összeegyeztetni a futsal-bajnokságot és a nagypályás focit? Lehet ezt bírni erővel, időbeosztással?
– Nem mondom, hogy egyszerű, mivel minden nap van edzés, egyik nap a futsal csapatommal a másik nap pedig a nagypályás csapatommal, ráadásul természetesen ezek mellett még dolgozom is. És nem utolsósorban van egy gyönyörű családom, akikkel minél több időt szeretnék eltölteni.  

– Épphogy véget ért a bajnokság, tehát lehet, hogy még korai ilyet kérdezni, de hogy látod a helyzetet? Az őszi rajt akár újra Hartán találhat? 
– Nagy valószínűséggel Hartán fogom folytatni a következő szezonban is.  

– Milyen célod van labdarúgóként vagy futsal-játékosként, amit szeretnél elérni?  
– Konkrét célom most már nincs a labdarúgás terén. Lassan 34 éves leszek, egyszerűen szeretném élvezni a labdarúgást. Amíg az erőm, az energiám engedi, addig akarom folytatni.

Ivacs Gábor útja

A jelenleg harminchárom éves, Nagyvenyimben élő játékos labdarúgóként, tehát nagypályás játékosként megfordult többek között a Dunaújváros, a Mezőfalva, a Baracs, az Érd, az Iváncsa, az Ercsi, a Sárosd és a Nagykarácsony csapataiban. Hartán immár másodszor szerepel, először 2021. július 20-tól 2022 február 13-ig viselte a Harta mezét, majd 2023. február 14-én tért vissza, és azóta is a Bács-Kiskun vármegyei egyesületet erősíti. A nagypályás karrierje során 693 mérkőzést játszott, 535 gólt szerzett. Futsal-játékoskán a jelenleg az NB II. Nyugati csoortjában szereplő Dunaújváros spílere. A 2023/24-es idényben 28 találattal lett gólkirály a Bács-Kiskun vármegyei első osztályú bajnokságban, megelőzve – többek között – a bajnokcsapat játékosát, a gólvadászok versenyében így a második helyen végző, 25 gólos Káli Tibort és a 21 találattal a harmadik helyre befutott, jánoshalmi Lengyel Szabolcsot.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában