Összefoglaló

2024.06.24. 21:00

A nap legfontosabb hírei egy helyen – 2024. június 24.

Cikkünkben összegyűjtöttük a nap legfontosabb híreit.

Baon.hu

A június 9-i önkormányzati választások eredményének jogerőre emelkedését követően hétfő délután átvették megbízólevelüket a megválasztott kecskeméti önkormányzati képviselők a városháza Dísztermében.

hírek, összefoglaló, Bács-Kiskun
Átvették megbízólevelüket a kecskeméti önkormányzati képviselők
Fotó: Bús Csaba

Harmadik alkalommal nyitotta meg kapuját a Múzeumok Éjszakáján a Kerekegyháza központjában található Néprajzi, Ipar- és Helytörténeti Magángyűjtemény. A házigazda, Faragó Ferenc ez alkalommal a gabonafeldolgozás egykoron használatos eszközeivel ismertette meg az érdeklődőket.

A Homokhátság néhai konyhakertészei nem múltak el nyomtalanul. Hátrahagyták a számukra a mindenséget jelentő kútjaikat. Akadnak mai gazdálkodók, akik örökre megőriznék a gazdaságtörténet eme maradványait.

Várossá avatásának 35. évfordulóját ünnepli idén Jánoshalma, a június 22-30. között megtartandó Jánoshalmi Napok jubileumi rendezvények is részben ennek a jegyében telnek majd. A programsorozat nyitóeseménye volt az elmúlt hétvégén az Imre Zoltán Művelődési Házban a Bugaci Tanyaszínház előadásában bemutatott Páros élet – pajzán népi játék című egyfelvonásos darab, amely eredeti széki gyűjtésből származó pajzán történetek egybefonódása a férfi és a nő kapcsolatáról.

Arany és bronz minősítést kapott a KSZC Kiskunfélegyházi Kossuth Lajos Technikum és Szakképző Iskola cukrász tanulói és oktatói által megálmodott két bonbon: a Harmatos őszi fény és a Trópus aranya. Emellett a Magyar Cukrász Ipartestület 120 ezer forintos különdíját is elnyerték.

Vasárnap este kiderült, ki lett Magyarország Szépe. A Kiskőrösről származó Katzenbach Andrea fejére került a korona, így egy éven át ő viselheti a Magyarország Szépe címet, és képviselheti az országot a nemzetközi Miss World világdöntőn.

A kis lurkók nagy örömére újra eljött a tanév vége és a bizonyítványosztás ideje. A legboldogabbak idén is azok lehetnek, akik egyetlen gyengébb osztályzatot sem kaptak. A színötösöket ezúttal sem csak a család ünnepelheti, hanem az egész vármegye büszke lehet rájuk.

A Bács-Kiskun Vármegyei Főügyészség többszörösen minősített emberölés miatt vádat emelt egy férfival szemben, aki értékei megszerzése érdekében tavaly nyáron Jánoshalmán éjjel, bedrogozva otthonában rátört és megfojtotta az egyedül élő idős asszonyt.

A kajszibarack jó közepes termést hoz az idén. Így barackpálinkát lesz miből készíteni szerte az országban. Bár az Alföldön a tavaszi fagy megtizedelte a gyümölcsösöket, az ország más részein a hideg nem pusztított ilyen mértékben.

A Bács-Kiskun vármegyei nyomozók nyolc férfit hallgattak ki gyanúsítottként egy vesztegetési ügyben.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában