Kiváló eredmények

2024.05.09. 14:42

A Szakma Sztár döntőseit ünnepelte a Kecskeméti Szakképzési Centrum – galériával

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara XVII. alkalommal, 2024. április 24-26. között szervezte meg Budapesten a Szakma Sztár Fesztivál kereteiben az országos szakmai versenyek döntőit, melyen kiváló eredményeket értek el a Kecskeméti Szakképzési Centrum tanulói.

Orosz Fanni Flóra

Május 8-án a Kecskeméti Szakképzési Centrum állófogadással és ünnepélyes oklevél átadással ünnepelte a Szakma Sztár verseny 14 Bács-Kiskun vármegyei kiválóságát, akik közül tízen kecskemétiek. Az ünnepségen megjelent többek között Ignácz Bence, a Kecskeméti Szakképzési Centrum igazgatója, dr. habil Fülöp Tamás, a Neumann János Egyetem rektora, dr. Szeberényi Gyula Tamás országgyűlési képviselő és Gaál József, Kecskemét alpolgármestere is. 

szakma sztár, Kecskeméti Szakképzési Centrum, verseny
A Szakma Sztár döntőseit ünnepelte a Kecskeméti Szakképzési Centrum
Fotó: Orosz Fanni

Ők a szakma kiválóságai

Ignácz Bence, a Kecskeméti Szakképzési Centrum igazgatója köszöntőbeszédében megosztotta, hogy a Szakma Sztár 14 döntős kecskeméti diákját az különbözteti meg az átlagostól, hogy van bennük kreativitás. Természetesen ez még önmagában nem elegendő a sikerhez, hiszen fontos, hogy legyen egy mentoruk is, egy mesterük, aki miután felfedezi a bennük szunnyadó tehetséget ápolja és fejleszti azt. – Ti mindannyian ifjú mesterek vagytok – hangsúlyozta büszkén az igazgató.

Gaál József, Kecskemét alpolgármestere is üdvözölte a versenyzőket és felkészítőiket. Az alpolgármester kiemelte, hogy a tehetséges fiataloknak tökéletes választás lehet a Neumann János Egyetem képzése, amely már most is előkelő helyen szerepel a nemzetközi felsőoktatási piacon.

Az eseményen Zsíros Levente, a Kecskeméti Szakképzési Centrum 9. évfolyamos tanulója népi köszöntővel zárta a beszédeket, majd átadták az elismerő okleveleket a döntősöknek és mentoraiknak. A mezőny a szerszám- és készülékgyártó, valamint az épület- és szerkezetlakatosok között volt a legerősebb. A háromnapos döntő gyakorlati és írásbeli feladatokból állt, melyek minimum 60 százalékos sikeres teljesítése esetén a versenyeredmény kiváltotta a szakmai vizsgát.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában