Kecskemét

2024.05.27. 08:00

Nyitott Városháza: házi sütemények és retró babakocsik nevezését várják

Kecskeméten, az idei Nyitott Városháza programsorozat keretében történelmi babakocsi-bemutatót és süteménysütő versenyt is tartanak. Mindkét rendezvényre május 30-áig várják a jelentkezéseket.

Sebestyén Hajnalka

Május 27. és június 1. között zajlik Kecskeméten,  a Nyitott Városháza rendezvény, melynek programelemeit a patinás épületben és annak környezetében rendezik meg. Két kiemelt rendezvényéhez is csatlakozhatnak az érdeklődők, a süteménysütő versenyhez és a retro babakocsi kiállításhoz. 

sütemény, retró
Fotó: Mindmegette.hu / illusztráció

A nagyszabású rendezvény részeként Kecskeméti Süteménysütő Versenyt hirdet a Nők a Nemzet Jövőjéért Egyesület, melyen csak amatőr cukrászok vehetnek részt. A süteményeket a zsűri június 1-jén, szombaton 12 órától a városháza díszudvarán értékeli és díjazza. Szakképzett cukrászok süteményeit a zsűri nem értékeli.

Nevezési kategóriák: Krémes finomságok; Sós és édes aprósütemények; Gyümölcsös finomságok; Hagyományos kecskeméti és Kecskemét környéki sütemények; Mindenmentes sütemények. Jelentkezni május 30-án, csütörtökön 12 óráig lehet a sütemények receptjének beküldésével, név és elérhetőség megjelölésével a [email protected] címen. 

Leadási helyszín és időpont: Kecskemét, városháza aula június 1. (szombat) 10 és 11 óra között. Arra kérik a résztvevőket, hogy a süteményeket aznap készítsék el és a versenyre egy tálcányi mennyiséget (körülbelül 30-30 cenitméteres) vigyenek magukkal.

A sütemények arany, ezüst, bronzérem minősítést szerezhetnek. A beérkezett receptek felhasználásával ősszel Hírös városi sütemények címmel színes füzet jelenik meg.

Nagy látványosságnak ígérkezik június 1-jén, szombaton a Babakocsik a múltból – Retro babakocsi kiállítás. A városháza arra ösztönöz mindenkit, csatlakozzon a történelmi babakocsi bemutatóhoz. A szervezők az 1934 és 2024 közötti korszakok babakocsijait várják bemutatásra. Bárki megmutathatja a közönségnek azokat a kincseket, amelyek generációkon át jó szolgálatot tettek a családoknak.

Jelentkezni május 30-án, csütörtökön 12 óráig lehet fényképpel és egy rövid leírással a babakocsiról (márka, évszám, történet) a [email protected] címre.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában