Kalocsa

2024.05.09. 14:30

Ötödször szervezett környezetvédelmi vetélkedőt a TEIT

Huszonegy csapat részvételével rendezték meg a Társadalmi Ellenőrző Információs és Településfejlesztési Társulás (TEIT) területén lévő települések általános iskolásainak ötödik alkalommal meghirdetett „Zöld környezetben” vetélkedőt. A döntőnek a kalocsai közművelődési központ adott helyet.

Zsiga Ferenc

A paksi ÖKO Munkacsoport Alapítvány által szervezett eseményen 13 alsó és 8 felső tagozatos csapat indult. A résztvevőket az alapítvány kuratóriumi elnöke, Jantnerné Oláh Ilona, majd Gáncs István, a rendezvényt is támogató TEIT alelnöke köszöntötte.

környezetvédelmi vetélkedő, TEIT, Kalocsa
A döntőnek a kalocsai közművelődési központ adott helyet.
Fotó: Zsiga Ferenc

Jantnerné Oláh Ilona emlékeztetett, hogy a több mint 30 éves alapítvány legfőbb célkitűzései között szerepel a környezettudatos magatartás kialakítása, formálása a gyermekektől a felnőtt lakosságig. A vetélkedő során az online fordulók után következik a döntő, amelyen nem csak egymással, hanem településük természeti értékeivel is megismerkedhetnek a gyerekek. Gáncs István annak a véleményének adott hangot, hogy a TEIT örömmel kapcsolódott a kezdeményezéshez, és úgy vélte, hogy a vetélkedőn valamennyi nevező csapat nyerni fog.

A zsűri munkáját Simon Zoltán, kalocsai alpolgármestere segített, aki szerint fontosak az ilyen alkalmak, ahol a gyermekeknek lehetőségük van megmutatni a környezetvédelemmel kapcsolatos elkötelezettségüket.

Az alsósoknál végül a madocsai iskola csapata nyerte a környezetvédelmi vetélkedőt, a felsősöknél faddi diákok (Vincze Délia, Tóth Jázmin, Dömény Dávid) voltak a legjobbak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában