Összefoglaló

2024.05.21. 21:00

A nap legfontosabb hírei egy helyen – 2024. május 21.

Cikkünkben összegyűjtöttük a nap legfontosabb híreit.

Baon.hu

Május 24–26. között izgalmas és látványos programkavalkád várja a családokat Kecskeméten. A gyermeknapi rendezvénysorozat egyik kiemelt eseménye lesz pénteken az Év fagylaltja verseny a főtéren.

a nap legfontosabb hírei, összefoglaló, hírek
Elindultak a munkálatok a Széktói Stadion centerpályáján
Forrás: KTE

Kedden megjelentek az első munkagépek a kecskeméti Széktói Stadion gyepén, ezzel elindultak a játékterületet érintő fejlesztések. A munkálatok a tervek szerint a bajnoki rajtig befejeződnek, így a mérkőzések megrendezését ezek a folyamatok nem érintik.

A nyárias idő beköszöntével a kertészkedés is aktuális témája a mindennapoknak. Vízi Zalán a Hír FM műsorában Virág Tamás kecskeméti kertésszel beszélgetett a növények gondozásáról, évszakok közötti átállás módszereiről.

A Kecskeméti Járásbíróság jogerősen 9 hónap börtönbüntetésre, és 3 év foglalkozástól – mint egy gazdasági társaság vezető tisztségviselője – eltiltásra ítélt egy 49 éves lajosmizsei férfit, akivel szemben költségvetési csalás miatt emelt vádat a Kecskeméti Járási Ügyészség. A börtönbüntetést 2 év próbaidőre felfüggesztette a bíróság – közölte a Kecskeméti Törvényszék Sajtóosztálya.

Két könyvvel állított emléket a kommunizmus áldoztainak a kerekegyházi vitéz lovag Szalai József. Az első kötete a Kerekegyházi sorsok 1956, 2017-ben jelent meg, a Vári Ferenc plébános és társai kálváriája pedig a tavalyi évben látott napvilágot a helyi önkormányzat támogatásával. Mindkettő elérhető digitálisan.

A pünkösdi hétvége a falunap is Kunfehértón, ekkor ünneplik a település születésnapját is, idén 72 éves lett a község. A jeles ünnep alkalmából átadták az önkormányzat kitüntető címeit is, idén a Kunfehértó Község Díszpolgára kitüntetést Czagány-Mákosné Móczár Gertrúd, a Kunfehértói Általános Iskola igazgatója vehette át Huszár Zoltán polgármestertől.

Negyvenéves lett a Petőfi Sándor Katolikus Általános Iskola és Óvoda Bocskai utcai tagintézménye, melynek a napokban ünnepelték születésnapját, ahol jelen voltak régi óvodások, immár mint szülők, és az óvoda sok éven át dolgozó régi kollégái is.

A tizedik kecskeméti Születésünnep kéthetes rendezvényének záróeseményét kedden tartották a kecskeméti városháza gyönyörűen felújított dísztermében. A születést és szülés csodáját segítő és kísérő programokon idén több mint hétszázan vettek részt.

Ismét megrendezik a Kiskun Expót, Kiskunfélegyháza és a térség bemutatkozó kiállítását május 24-26 között.

Az egész országot sokkolták a történtek, legutóbb Kapuváron gyilkolt egy anya különös kegyetlenséggel.

 

 

 

 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában