Rendezvény

2024.05.21. 19:50

Több mint hétszázan ünnepelték a születés csodáját Kecskeméten – galériával

A tizedik kecskeméti Születésünnep kéthetes rendezvényének záróeseményét kedden tartották a kecskeméti városháza gyönyörűen felújított dísztermében. A születést és szülés csodáját segítő és kísérő programokon idén több mint hétszázan vettek részt.

Orosz Fanni Flóra

A jubileumi Születésünnep zárórendezvényét Szabóné Kis Éva szoptatási tanácsadó köszöntő gondolatai nyitották. Elárulta, hogy az eddig is hatalmas sikernek örvendő rendezvény idén minden elképzelésüket felülmúlta, ugyanis több mint hatvan programot tartottak az elmúlt két hétben, melyekhez 50 szakember nyújtotta szakmai segítségét. Nemcsak a programok, de az érdeklődők terén is kimagasló volt az idei, 10. évforduló, ugyanis több mint 720 leendő szülő vagy épp gyakorlott anyuka és apuka vett részt egy-egy foglalkozáson. A kéthetes programsorozat legnépszerűbb pontjai a nyitórendezvény, a Szülészeti Fórum, a Hordozós fesztivál és az Apák a szülőszobán című előadás voltak.  

születésünnep, záróesemény, városháza
Több mint hétszázan ünnepelték a születés csodáját Kecskeméten
Fotó: Bús Csaba

Az élet minden pillanata értékes és a legnagyobb ajándék a szeretet – mondta záró gondolatként Szabóné Kis Éva, aki kifejezte őszinte köszönetét a Kecskeméti Önkormányzat támogatásáért is.

A születés az egész család csodája

A kecskeméti önkormányzat részéről Engert Jakabné alpolgármester hangsúlyozta, hogy a család, azon belül is a gyermek a legnagyobb kincs, ami az életben megadathat. Kiemelte, hogy azok a pillanatok a legszebbek, amikor várják az új családtag érkezését, és amikor végre elérkezik a nagy találkozás, akkor minden fájdalom és nehézség feledésbe merül. Az alpolgármester a díszteremben rohangáló kisgyermekekre tekintve szellemesen megemlítette: lehet, hogy a jövő képviselői vagy akár polgármesteri is közöttük vannak.  

A köszöntők után Szabó Mátyás előadóművész gitáros énekműsora következett, amibe a babákat és a szülőket is bevonta, de a gyermekek a HírösNagyikkal is múlathatták az időt. A program sikerét a díszteremben ülő megannyi szülő is alátámasztotta, akik a dresszkódnak eleget téve fehér és rózsaszínű ruhákat vettek fel, jelezve a kecskeméti összetartást. A rendezvény végén értékes nyereményeket sorsoltak ki a programokon aktívan résztvevők között.  

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában