Lajosmizse

2024.05.21. 11:25

Felfüggesztett börtönbüntetést kapott a trükkös fuvaros

A Kecskeméti Járásbíróság jogerősen 9 hónap börtönbüntetésre, és 3 év foglalkozástól – mint egy gazdasági társaság vezető tisztségviselője – eltiltásra ítélt egy 49 éves lajosmizsei férfit, akivel szemben költségvetési csalás miatt emelt vádat a Kecskeméti Járási Ügyészség. A börtönbüntetést 2 év próbaidőre felfüggesztette a bíróság – közölte a Kecskeméti Törvényszék Sajtóosztálya.

Horváth Péter

A közlemény szerint a vádlott, egy lajosmizsei fuvarozó cég vezetője, 2021 novemberétől közúti áruszállítással foglalkozott, és  a díjköteles útszakaszokat, 91 fuvar során a kamerás ellenőrző rendszer kijátszásával hazsnálta: a vontatója rendszámát úgy helyezte el a járművön, hogy azt a mobilkamerás és a telepített díjellenőrző állomások ne tudják érzékelni, ezáltal kivonta magát a díjfizetés alól.

bíróság, ítélet, Lajosmizse
Felfüggesztett börtönbüntetést kapott a trükkös fuvaros
Fotó: Shutterstock

A vádlott öt hónap alatt, több mint 2 millió forintot spórolt a cégének az ellenőrző rendszer kijátszásával, megkárosítva ezzel a központi költségvetést.

A bíróság a vádlott cége ellen egymillió forint pénzbírságot szabott ki – olvasható a közleményben.
 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában