Összefoglaló

2024.05.22. 21:00

A nap legfontosabb hírei egy helyen – 2024. május 22.

Cikkünkben összegyűjtöttük a nap legfontosabb híreit.

Baon.hu

Gazdag programsorozattal készül a félegyházi önkormányzat a városalapítók hetére. A hagyományőrző és kulturális fesztivált május 23–26. között a várossá nyilvánítás 250 éves évfordulója jegyében rendezik meg. A jubileum alkalmából szórakoztató programokkal, sporteseményekkel, kiállításokkal várják az érdeklődőket.

IMG_6775
Az árpádvárosi kiskertek versenyeztek 
Fotó: Lizik-Varga Katalin

Szerdán 14 órakor tartották a májusban meghirdetett Virágos Árpádvárosért – A legszebb lakótelepi kiskertek című verseny eredményhirdetését az Aomori Parkban.

A Bajai Járási Ügyészség többrendbeli csalás bűntette miatt emelt vádat egy könyvelővel szemben, aki a megbízási díjat éveken át úgy vette át ügyfeleitől, hogy a személyes találkozások során azzal nyugtatta őket, hogy a könyveléssel és a vállalkozások adózásával minden rendben van, valójában azonban érdemi könyvelési tevékenységet nem végzett.

Minden évben nagyon népszerűek a Kecskeméti Vadaskert táborai, melyek az állatok és a természet szeretetét közvetítik. Idén is nyolc héten át fogadják a gyerekeket.

A legjobb Shakespeare alakításért járó Gábor Miklós-díjat Orth Péter, a Kecskeméti Katona József Nemzeti Színház színművésze nyerte el idén a Kovács Lehel rendezte Macbeth címszerepéért. A díjat Ascher Tamás Kossuth- és Jászai Mari-díjas rendező a színpadon adta át Orth Péternek a Három nővér egyik előadása után. Erről beszélt a kecskeméti színművész a Rádió 1 Gong Téma című műsorában.

A szociális ágazat gyermekvédelmi területével kapcsolatban szervezett konferenciát szerdára a Károli Gáspár Református Egyetem (KRE) Gazdaságtudományi, Egészségtudományi és Szociális Kar Szociális Munka és Diakónia Intézete, valamint az Állam- és Jogtudományi Kar Kálvin János Keresztyén Szociális Kutatóműhelye a kecskeméti városházán.

A hallgatói életet fejlesztő és a járműmérnöki oktatást támogató megállapodást kötött a Neumann János Egyetem és a Mercedes-Benz Manufactruing Hungary Kft. A kecskeméti székhelyű egyetem és a német járműipari szereplő a most megkötött megállapodásával a több mint egy évtizedre visszatekintő stratégiai együttműködését erősítette meg.

Elrendelte a bíróság a letartóztatását annak a cseh hajóskapitánynak, aki a verőcei hajós tragédiában érintett szállodahajót vezette. 

Simon Zoltán alpolgármester múlt héten tett látogatást a vajdasági Kúlában, Kalocsa testvérvárosában, ahol Valka Károly alpolgármester és Pozsár Csaba, a kúlai magyar nyelvű Petőfi Brigád Általános Iskola igazgatója fogadta. A kalocsai alpolgármester utazásának célja ezúttal az volt, hogy ötlete nyomán – a Bajai Tankerület igazgatójának egyetértésével – előkészítse a kalocsai Eperföldi Sportiskolai Általános Iskola és a kúlai intézmény testvériskolai kapcsolatát.

 

 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában