Szociális ágazat

2024.05.22. 16:44

Gyermekvédelemben érintett szakemberek tartottak konferenciát Kecskeméten – galériával

A szociális ágazat gyermekvédelmi területével kapcsolatban szervezett konferenciát szerdára a Károli Gáspár Református Egyetem (KRE) Gazdaságtudományi, Egészségtudományi és Szociális Kar Szociális Munka és Diakónia Intézete, valamint az Állam- és Jogtudományi Kar Kálvin János Keresztyén Szociális Kutatóműhelye a kecskeméti városházán.

Horváth Péter

A szervezésben közreműködött a kecskeméti Egészségügyi és Szociális Intézmények Igazgatósága (ESZII). A harmadik alkalommal megtartott tanácskozás fő témáját az óvodai és iskolai szociális segítés adta. Birinyi Márk intézetvezető-helyettes elmondta, hogy a konferenciahelyszín választásának több apropója is van. Egyrészt KRE-nek Kecskeméten is van szociális munkás képzése, emellett jó kapcsolatot ápolnak az ESZII-vel, és a meghívottak között a város és a térség gyermekvédelemben érintett szakemberei szerepeltek. 

gyermekvédelem, konferencia, ESZII
Gyermekvédelemben érintett szakemberek tartottak konferenciát Kecskeméten
Fotó: Horváth Péter

Az első rész plenáris előadásai a gyermekvédelem elméletét, tudományos kérdéseit és eredményeit érintették, míg a második részben a terület gyakorlatát mutatták be az előadók.

Prof. Dr. Homicskó Árpád Olivér, a KRE egyetemi tanára a gyermekvédelem jogi szabályozásának kérdéseiről értekezett. Dr. Lugosi József, a KRE adjunktusa a gyermekvédelem bírósági gyakorlatáról tartott előadást, dr. Haász Sándor, a KRE docense a gyermekvédelem és felelősség viszonyáról tartott prezentációt. Rézsó Nagy Réka és Nagy Zita  arról szólt, milyen hangsúllyal jelennek meg a gyermekvédelmi gyakorlatok a KRE segítő szakemberképzéseiben.

Csonka Imre, az ESZII szociális- és gyermekvédelmi igazgatója a gyermekbántalmazásról és a családon belüli erőszakról beszélt, Simon Edina a Hajnalcsillag Tanodát mutatta be, végül Temesvári Ágnes, az ESZII szolgálatvezetője a szolgáltatás tapasztalatait és kihívásait mutatta be.

A jelenlévőket dr. Temesvári Péter jegyző és Homicskó Árpád Olivér köszöntötte, igei köszöntőt mondott Birinyi Márk.
 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában