Elismerés

2024.05.19. 17:19

Ezüst minősítésű Felelős Foglalkoztató címet nyert a kecskeméti intézmény

„Ezüst minősítésű Felelős Foglalkoztató Vagyok” címet nyert a kecskeméti Egészségügyi és Szociális Intézmények Igazgatósága. Az oklevelet a napokban vehették át.

Sebestyén Hajnalka

A jó hírről a Kecskemét Megyei Jogú Város adott tájékoztatót. Az Egészségügyi és Szociális Intézmények Igazgatósága a közelmúltban minősült az OFA Országos Foglalkoztatási Közhasznú Nonprofit Kft. által meghirdetett „Felelős Foglalkoztató Vagyok” cím elnyerése érdekében. A minősítést végzett szervezettől kapott tájékoztatás értelmében az intézmény elnyerte az „Ezüst minősítésű Felelős Foglalkoztató Vagyok” címet, az erről szóló oklevelet hivatalosan a napokban adták át az Egészségügyi és Szociális Intézmények Igazgatósága Piaristák tere 7. szám alatti központjában. Az eseményen jelen volt Dr. Papp Zoltán önkormányzati képviselő, az Esélyteremtési Bizottság tagja is, aki a városvezetés nevében is gratulált a díjhoz. 

felelős foglalkoztató, elismerés, díj
„Ezüst minősítés? Felelős Foglalkoztató Vagyok” címet nyert az kecskeméti Egészségügyi és Szociális Intézmények Igazgatósága
Forrás: Beküldött fotó

Segítő hivatások

A benyújtott minősítési anyag alapkoncepciója az volt, hogy egy olyan foglalkoztató esetén, ahol a munkatársak zöme a segítő hivatásokban – például szociális munkás, idősgondozó, ápoló-gondozó, iskolai-óvodai szociális segítő, mentálhigiénés szakember, pszichológus, terápiás szakember, kisgyermeknevelő – tevékenykedik, különösen fontos az, hogy a munkáltató mindent megtegyen annak érdekében, hogy a munkavállalóinak testi, szellemi és lelki jól-létét támogassa. A segítőknek is szükségük van támogatásra azért, hogy hivatásukat a lehető legmagasabb szakmai színvonalon, a gondjaikra bízott emberek minél nagyobb elégedettségére tudják gyakorolni.

Erős a tudástranszfer

A minősítést végző szervezet értékeléséből kitűnt, hogy az intézmény különösen erős a tudástranszfer, a fizikai és mentális egészségi állapot megőrzése, valamint a közösségi és a társadalmi jól-lét támogatása terén. Ez azt jelenti, hogy az intézmény mindent megtesz a munkavállalók naprakész, magas szakmai színvonalú képzése érdekében, együttműködik felsőoktatási intézménnyel a duális képzés terén, változatos programokkal és szakmai lehetőségekkel támogatja a munkatársak mentális, fizikai és pszichikai egészségének megőrzését, törekszik az intézményen belüli és kívüli közösségi élmények biztosítására és sokszínű kommunikációs eszközökkel igyekszik a közvéleményt tájékoztatni, továbbá az intézményi identitást is erősíteni.

Értékként kezelik a munkatársakat

Az elért minősítési fokozat természetesen büszkeséggel tölti el az intézmény vezetését csakúgy, mint a fenntartó önkormányzat képviselőit. Kiváló visszajelzés arról, hogy az Egészségügyi és Szociális Intézmények Igazgatósága értékként kezeli a munkatársait, fejleszti képességeiket, elismeri őket, épít az elkötelezettségükre és egyúttal motiválja is őket arra, hogy készségeiket és tudásukat a szervezet hasznára kamatoztassák, növelve ezáltal az intézmény sikerességét, javítva az intézmény által a lakosság számára nyújtott szolgáltatások minőségét, színvonalát. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában