Jótékonyság

2024.04.24. 15:34

Borota polgármestere megvendégelte a kecskeméti Wojtyla népkonyha szegényeit – galériával

Tóth Renáta, Borota polgármestere szerdán ismét ellátogatott Kecskeméten, a népkonyhaként is működő Wojtlya Házba. Magánemberként vendégelte meg egy finom ebéddel a szegényeket.

Sebestyén Hajnalka

Tóth Renáta évek óta jó kapcsolatot ápol az intézménnyel. Immár negyedik alkalommal ajánlott fel szeretetebédet. Lecsós sertéspörkölt rotyogott a népkonyha udvari bográcsában. A remek házias menüt zöldséges rizs köret, savanyú uborka, valamint sütemény tette teljessé. A borotai polgármester személyesen köszöntötte a szociális-közművelődési intézmény rászorultjait, majd az ételosztásból is készséggel kivette részét.

Tóth Renáta, szeretetebéd, Karol Wojtyla Ház
Tóth Renáta Borota polgármestere ebéddel várta a kecskeméti szegényeket
Fotó: Wojtyla Ház

A látogatása elején köszöntötte irodájában Farkas P. Józsefet, a karitatív létesítmény alapító-igazgatóját. 2020 őszén találkoztak először Borotán, amikor Farkas P. József hírül vitte felesége szülőfalujába: könyveket böngészve tudomására jutott, hogy a településen született Anna Margit, a 20. század egyik legjelentősebb magyar festőművésze. Ezen alkalmat találkozók sora követte, melyek eredményeképpen – példának okán – játszóteret neveztek el Anna Margitról, sőt kiállítást, ismeretterjesztő előadást is szerveztek a művésznő munkássága kapcsán.

 

 



 



 



 



 



 



 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában