Beruházás

2024.04.05. 17:15

Pályázati támogatásból ágvágó gépet vásárolhat Kunszállás

Újabb fontos karbantartó eszközzel gazdagodik a település gépparkja.

Vajda Piroska

A Magyar Falu program „Kommunális eszközfejlesztés“ témájában benyújtott pályázatnak köszönhetően hamarosan egy, nagyteljesítményű ágvágó beszerzésére nyílik lehetősége az önkormányzatnak. Az eszköz beszerzésére hatmillió forint vissza nem térítendő támogatást nyert a település – adta hírül Almási Roland Márk, polgármester az önkormányzat közösségi oldalán. 

beruházás, ágvágó, Kiskunfélegyháza
Illusztráció
Fotó: Shutterstock

Közleményében azt írja, hogy ezt a speciális munkagépet a már meglévő Komatsu gép homlokrakodójához csatlakoztatva fogják üzemeltetni. Feladata pedig elsősorban a fasorral szegélyezett külterületi dűlőutak és egyéb fás, bokros területek karbantartása lesz. A gép beszerzésével egy régi, megoldásra váró problémát orvosolnak, hiszen eszköz hiányában eddig bérmunkával oldották meg dűlőutak fanyesését. Mostantól azonban saját munkaerővel, kellő hatékonysággal és gyorsasággal tudják elvégezni ezt feladatot is. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában