Baon podcast

2024.04.06. 11:09

Ér hülyén járni szombat délután Kecskeméten – podcast

Április 6-án, szombaton 17 órakor immár harmadik alkalommal rendezik meg a Hülye Járás Napját Kecskemét Főterén. A program amellett, hogy szórakoztató, segít bárkit visszarepíteni a gyermekkorába. Ugyanis felszabadultan járkálhatnak a résztvevők hülyén. Mondhatni ez kötelező, de természetesen a nézőket is örömmel várják. Talán közülük is többen kedvet kapnak a hülyén járáshoz.

Sebestyén Hajnalka

A részletekről a szervező Kecskeméti Fiatalok Társasága képviseletében Tóth Enikő és Harkai György mesélt a Hír FM kecskeméti adásában, Vizi Zalánnal beszélgetve. Felidézték a kezdeteket, hiszen ez már a harmadik Hülye Járás Napja rendezvényük lesz. A népszerűsége egyre nagyobb, többen visszatérőek. Nemcsak kecskemétiek járnak hülyén e vidám eseményen, sok a környékről és távolabbról érkező is.  

Korábban is megrendezték már a Hülye Járás Napját
Fotó: MW-archív

Harkai György elmondta: a Hülye Járásnak múltja van. A napot a méltán híres Monty Python, Ministry Of Silly Walks, azaz a Hülye Járások Minisztériuma című epizódja ihlette. Kecskeméten 2020-ban szerette volna először megszervezni, csak akkor a koronavírus keresztül húzta a számításait. Abban az évben lett volna a Monty Python poénnak az 50 éves évfordulója. Így a program átcsúszott 2022-re.

A Hülye Járás napjának valójában január 8. lenne a világnapja, mert az az epizód 1970-ben akkor ment adásba. Mivel január elég hideg Kecskeméten, így áttették áprilisra a rendezvényt. Idén Húsvétra esett április 1-je, ezért döntöttek április első szombatja mellett. 

A Hülye Járás napja valójában egy flashmob. Bárki csatlakozhat, nincsenek szabályok. Korhatár sincs. A lényeg: Járj viccesen és érezd jól magad!

Tóth Enikő kitért arra a beszélgetés során, hogy azoknak is érdemes kilátogatni a rendezvényre, akik egyszerűen csak szeretnék látni az eseményt. Ráadásul az elmúlt két év is bizonyította: a nézelődök közül többen beállnak a vidám társaság menetébe. A rendezvénynek van egy sajátos varázsa. 

A gyülekező a Főtéren, a Tér a térben területén. A bemelegítés után után indul a vicces menet a 0 kilométer kő irányába. 

További részletekért hallgassa meg a beszélgetést!

A cikkben szereplő podcast megtalálható a Baon.hu Youtube-csatornáján is.
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában