Töretlen lendület

2024.04.24. 06:50

Gálaműsorral ünnepelte 30 éves jubileumát a Kecskeméti Nyugdíjasszövetség – galériával, videóval

1994 áprilisában hozta létre 11 kecskeméti nyugdíjasklub a város nyugdíjasait összefogó nyugdíjasszövetséget, mely ma is töretlen lendülettel dolgozik a nyugdíjasok, az időskorúak emberi, állampolgári, társadalmi és anyagi jogainak érvényre juttatásáért, a kulturális és személyes kapcsolatok erősítéséért. Mára 36 szervezetet fog össze a szövetség, mely 1500 tagjával a megyeszékhely legnagyobb civil szervezete. A szövetség tagjai jubileumi gálaműsorral ünnepeltek kedd este a Hírös Agórában.

Horváth Péter

A Kecskeméti Nyugdíjasszövetség 36 tagegyesületének mintegy 500 tagja képviselte az ünneplő nyugdíjasközösséget a Hírös Agórában megrendezett jubileumi gálán.

gála, műsor, nyugdíjasszövetség
Gálaműsorral ünnepelte 30 éves jubileumát a Kecskeméti Nyugdíjasszövetség
Fotó: Bús Csaba

Kormányosné Makai Eszter elnök rövid áttekintést adott a 30 év történetéről. Emlékeztetett, hogy 30 éve azért alakult meg a nyugdíjasszövetség, mert tudták, hogy az egységben rejlik az erő. Az elnök szerint a három évtizedes jubileum mérföldkő, ami alkalom a számvetésre, egyben a jövőbe pillantásra is. Kormányosné Makai Eszter kiemelte, hogy mindezidáig hat elnöke volt a szövetségnek, majd hálával és tisztelettel emlékezett meg azokról a tagokról, akik a szövetség alapjait lefektették, majd építették a közösséget. Ez idő alatt olyan programok születtek, melyek az idősek testi és mentális egészségét szolgálja. Az elnök kiemelte az évi négy alkalommal megrendezett, több száz nyugdíjast megmozgató sporteseményeiket, illetve a kulturális rendezvényeiket: ezek a Mozdulj sportvetélkedő, a Bibliaismereti vetélkedő és a Versvarázs szavalóverseny – utóbbi kettő online is meghonosodott. A sportvetélkedő pedig ezentúl a tavaly elhunyt Probojáczné Túri Éva, a verseny létrehozójának nevét viseli majd.

Kiemelte a támogató társadalmi környezetet és mások mellett köszönetet mondott a városvezetés és a polgármesteri hivatal támogatásáért.

Szemereyné Pataki Klaudia polgármester köszöntőjében kiemelte, hogy a szövetség közösséget jelent. Emlékeztetett arra, hogy az idősek és szépkorúak azért különösen fontosak, mert ők a város építői, akik letették a jelen és a jövő alapjait. Minél stabilabb ez az alap, a fiatalok és családok annál kiszámíthatóbban tervezhetik jövőjüket. Arról is beszélt, hogy város hangsúlyt fektet arra, hogy olyan értékeket és szolgáltatásokat teremtsen, amivel a nyugdíjasokat támogatja, az aktív élethez hozzájárulva. A polgármester arra is emlékeztetett, hogy a szövetség a város legnagyobb civil szervezete a maga 1500 tagjával, majd átadta az elnöknek a város ajándékát.

Az évforduló alkalmával a nyugdíjasok érdekében végzett áldozatos munkájukat méltatva a szövetség elismerését és köszönetét tolmácsolták a nyugdíjasszövetség két jelenlévő egykori elnökének, dr. Harsányi Ernőnek és dr. Tiba Istvánnak, valamint Nagy Sándorné elnökségi tagnak.

A szórakoztató műsor első részében a nyugdíjasklubok csoportjai és tagjai adtak ízelítőt a klubokban folyó alkotó közösségi életből, majd Alex Tamás Nívó-díjas dalszerző-előadóművész hívta zenei időutazásra a közönséget. Műsorában közreműködtek a L-Dance Group Tánciskola táncosai is.

A jó hangulatú est végén pezsgős koccintásra várták a résztvevőket.

A cikkben szereplő videó megtalálható a Baon.hu Youtube-csatornáján is.
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában