53-as főút

2024.04.06. 08:54

Már aszfaltozzák a balotai bekötő utat – galériával, videóval

Jó ütemben halad Balotaszálláson az 53-as főúttól a település felé vezető bekötő út, valamint a falun átvezető mintegy két kilométer hosszú útszakasz felújítása.

Pozsgai Ákos

Egy hete vonultak fel a Közútfenntartó munkagépei, előbb az útra belógó ágakat, cserjéket távolították el, valamint az út két oldalán az útpadkát szélesítették ki. A következő ütemben a régi elhasználódott gödrös aszfaltot marták fel, majd ezen a héten már a friss aszfaltot szállító teherautók érkeztek és terítették le az alapozó réteget a munkások. 

Aszfaltozzák a bekötőutat
Fotó: Pozsgai Ákos

Mintegy két kilométer hosszan újítják fel a bekötőutat, majd a vasúti átjáró után tovább az Ady Endre utcában, egészen a falu túlsó végén, a település tábláig. A kopóréteget jövő hét elején kezdik el teríteni, ezért nem csak ezen a héten, hanem a jövő héten is forgalomkorlátozásra kell számítani Balotaszálláson. A beruházás a Magyar falu program keretében valósul meg.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában