Összefoglaló

2024.04.21. 21:00

A nap legfontosabb hírei egy helyen – 2024. április 21.

Cikkünkben összegyűjtöttük a nap legfontosabb híreit.

Baon.hu

A Tündérszépek számára talán különösen fontos, hogy a lehető legjobb formájukban szerepelhessenek, ezért cikkünkben összegyűjtöttük a bomba forma egyik alapvető feltételét, vagyis a megfelelő étrend, a helyes táplálkozás szabályait.

a nap legfontosabb hírei, összefoglaló, hírek
Harmadik alkalommal rendezték meg a móricgáti parasztolimpiát
Fotó: Tapodi Kálmán

Petrencerúd-tartás, taligázás, létrafutás, totó és még sok tréfás feladat várt a résztvevőkre a szombaton megtartott III. Móricgáti Parasztolimpia játékos és ügyességi csapatversenyen.

Hétfőtől két utcán végeznek felújítási munkálatokat, melyeken részleges lezárásokra kell számítaniuk a közlekedőnek – tájékoztatott közleményében a Kecskeméti Városüzemeltetési Nonprofit Kft. (KVÜ).

Az egykoron szebb napokat is megélt, évtizedek óta sorsára hagyott majsai kisvasút állomás volt a helyszíne annak a hajtánynapnak, amit a Kecskeméti Kisvasút és Hajtánypálya aktivistái szerveztek.

Két kisgyerek meghalt, amikor egy részeg nő autójával belehajtott a születésnapi ünnepségbe. Egy 5 éves kisfiút és egy 8 éves kislányt halálra gázolt az ámokfutó, kilencen életveszélyes sérüléseket szenvedtek.

A szülői munkaközösség jótékonysági rendezvényén befolyt adományokból egy új okostáblát vásárolt a Kisszállási Sallai István Általános Iskola Gyermekekért Alapítványa. A gyerekek boldogan használják az óriási táblagépet, ami változatossá teszi a tanórákat számukra, és többek között segíti a koncentrációképességet.

Tűz ütött ki Hetényegyházán, a Százszorszép utcában, ahol egy három tagból álló fóliasátor és a hozzá tartozó két épület égett.

Sikeres tavaszköszöntő városi tekerést rendezett szombat délután a Bringázz Baja! közösség.

Az OTP Bank Liga 29. fordulójának vasárnapi mérkőzésén a Kecskeméti TE a Mezőkövesdet fogadta a Széktói Stadionban. Az első gólt a vendégek szerezték, de a KTE fordított, ezzel gyakorlatilag bennmaradt.

A street art, vagyis az utcai festészet egyik képviselője a sokoldalúan tehetséges Sáli Levente egyedi festményei jelennek meg hamarosan újabb köztéri építményeken Kiskunhalason.

A kecskeméti kórházi ellátás múltjához kapcsolódnak a laktanyák is, egykoron az Erzsébet laktanyánál volt a város csapatkórháza. Az Izsáki úton található régi laktanya épület-együttes történetének megismeréséhez több mint 100 év távlatába tekintünk vissza.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában