Sáli Levente

2024.04.21. 16:58

A gyerekek is csodájára járnak a halasi festő alkotásának – videóval

A street art, vagyis az utcai festészet egyik képviselője a sokoldalúan tehetséges Sáli Levente egyedi festményei jelennek meg hamarosan újabb köztéri építményeken Kiskunhalason.

Pozsgai Ákos

A városházáról kapott újabb felkérést néhány hónapja Sáli Levente kiskunhalasi festőművész, hogy alkotásaival díszítse a köztéri forgalomterelő oszlopokat a város főterén. Alkotásain a naplemente, a faágak és a madarak mellett megjelentek a várost jelképező képek és motívumok is, mint a halasi csipke, a Sáfrik-féle szélmalom vagy éppen a városháza tornya.

festőművész, alkotás, művészet
A gyerekek is csodájára járnak a halasi festő alkotásának
Fotó: Pozsgai Ákos

Az elkészült művek nagy tetszésre találtak a városlakók és az ide érkezők részéről, ezen felbuzdulva, újabb megbízást kapott városházáról a halasi képzőművész. Sáli Levente az áramszolgáltató egyszínűre festett köztéri trafó házait dekorálja különböző képekkel. A Bethlen Gábor tér Jósika utcai végén a Konflis-parkban alkotás közben csodálták sokan a félig elkészült művet és a készítőjét. A város több pontján lehet majd Sáli Levente alkotásaival találkozni, a művészt leginkább a kora reggeli és  a késő délután órákban lehet munka közben meglesni.

festőművész, alkotás, művészet
Sáli Levente kiskunhalasi festőművész
Fotó: Pozsgai Ákos

A cikkben szereplő videó megtalálható a Baon.hu Youtube-csatornáján is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában