Baleset

2024.03.13. 19:06

Letarolta a térfigyelő rendszert egy autós Halason, 1,5 milliós a kár

Néhány másodperc alatt mintegy másfélmillió forint kárt okozott egy száguldó autós kedd este Kiskunhalason, a Tesco melletti körforgalomban, ahol kidöntött egy köztérfigyelő kamerákat tartó oszlopot.

Pozsgai Ákos

A baleset kedden az esti órákban történt a város déli oldalán a Fejérföld – Átlós úti körforgalomban, ahol egy autós letarolta az önkormányzat térfigyelő-kamerahálózatának egyik oszlopát. A helyszínen látható keréknyomok alapján a jármű a Tesco parkoló felől érkezett, amikor a sofőr, eddig nem tudni miért, felszaladt az út menti térköves járdaszigetre, ahol egyenesen a térfigyelő rendszer tartóoszlopának hajtott és kidöntötte.

baleset, kár, térfigyelő kamera
Fotó: Pozsgai Ákos

A rajta lévő három kamera leszakadt és megrongálódott az ütközéskor. – A rendőrségi szemlét követően a helyszínen tájékozódtunk a körülményekről, szemrevételeztük a kár mértékét, egyeztetve a rendőrségi irányító központjával jeleztük az önkormányzat kártérítési igényét. Az önkormányzat megkereste a Magyar Biztosítók Szövetségét (MABISZ) is a kártérítési igény pontos eljárási menetével kapcsolatban, mivel a gépjármű biztosítója külföldi biztosító. A gépjármű vezetője mintegy 1,5 millió forint kárt okozott – tájékoztatta lapunkat Kuris István László alpolgármester.

A városvezető tájékoztatott arról is, hogy az önkormányzat a várható időigényes eljárásra tekintettel, még a kártérítés beérkezése előtt megkezdi az új oszlop és térfigyelő kamerák telepítését, hiszen fontos, hogy ne maradjon kamera nélkül a város egyik legforgalmasabb útszakasza. Információik szerint a károkozó gépjárművezető nem volt ittas, a rendőrségi intézkedés során helyszíni bírságot kapott.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában