Eredményhirdetés

2024.03.28. 19:42

Az ország legjobb mezőgazdasági és állattenyésztő technikus tanulói versenyeztek Félegyházán – galériával

Az ország legjobb mezőgazdasági, valamint állattenyésztő és állategészségügyi technikus tanulói mérték össze tudásukat az elmúlt napokban Kiskunfélegyházán megrendezett Országos Szakmai Tanulmányi Versenyen. A megmérettetésnek a Déli ASzC Kiskunfélegyházi Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Technikum adott otthont. Az ünnepélyes eredményhirdetést szerdán a városháza dísztermében tartották.

Vajda Piroska

Az Országos Szakmai Tanulmányi Versenyt megelőzően Gödöllőn rendezték meg a szakmai előválogatót, ahonnan a legredeményesebb diákok jutottak a félegyházi versenyre, ahol a mezőgazdasági technikusok között 10 iskola, 15 versenyzője, állattenyésztő és állategészségügyi technikusok között 3 iskola, 9 versenyzője mérte össze tudását. 

eredmények, átadó, ünnepség
Az ünnepélyes eredményhirdetést szerdán a városháza dísztermében tartották.  
Fotó: Vajda Piroska

Rózsa Pál, a házigazda iskola igazgatója a szakma ünnepének nevezte az országos versenyt, ahol a jövő generációja tett tanúbizonyságot tudásáról. A félegyházi Mezgé igazgatója örömét fejezte ki, hogy ezek a fiatalok a mezőgazdaság mellett tették le voksukat és, hogy ebben látják a jövőjüket. 

Dr. Mezőszentgyörgyi Dávid, a mezőgazdasági technikus versenybizottság elnöke köszöntőjében arra biztatta a versenyzőket, legyen büszkék, hogy részt vettek ezen a versenyen, amely szakmai önéletrajzuk első fontos mérföldköve lesz. Kiemlte, hogy a versenyen több kimagasló szóbeli és gyakorlati felelet is elhangzott, végezetül pedig tolmácsolta a vizsgabizottság elismerését. A köszöntők után az eredményhirdetés következett. 

Az állattenyésztő és állategészségügyi technikus Országos Szakmai Tanulmányi Verseny első három helyezettje (abc sorrendben): 

Gyuris Vanda Gabriella, Alföldi ASZC Gregus Máté Mezőgazdasági Technikum és Szakképző Iskola, Gyúrós Péter András, Alföldi ASZC Gregus Máté Mezőgazdasági Technikum és Szakképző Iskola, Szeles Petra Margit, Alföldi ASZC Gregus Máté Mezőgazdasági Technikum és Szakképző Iskola tanulója lett. Hogy végül a dobogó melyik fokára állhatnak fel az április 26-án, Budapesten a Szakma Sztár Fesztivál keretében derül ki.

Az első három helyezést elért tanulók közül van aki teljes mentességet kapott , mivel a verseny követelményeit 71 százalék felett teljesítette, azonban
van olyan versenyző is, aki csak részmentességet kapott bizonyos feladatokból a versenybizottság javaslata alapján, az erről szóló hivatalos
értesítőt a Szakma Sztár Fesztivál keretein belül megrendezésre kerülő ünnepélyes eredményhirdetésen kapják meg.

A mezőgazdasági technikus Országos Szakmai Tanulmányi Verseny eredményei:

Az 5. helyezéstől kezdődően, a versenyzők a verseny követelményeit 71 százalék felett teljesítették, így a versenybizottság javaslata alapján, a későbbi szakmai vizsgán mentesülnek valamennyi vizsgatevékenység alól, 100 százalékos teljesítménnyel és jeles eredménnyel.

5. hely: Jordán Balázs, Török János Református Oktatási Központ Gimnázium, Technikum és Szakképző Iskola,

4. hely: Mészáros Máté, Széchenyi István Egyetem Veres Péter Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium.

Az első 3 helyezést elért tanulók (abc sorrendben) Bathó Zoltán Kristóf, Déli ASZC Kiskunfélegyházi Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium, Szabó Bernadett Éva, Déli ASZC Kiskunfélegyházi Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium, Vajda Katinka Fanni, Déli ASZC Kiskunfélegyházi Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium diákja lett. A végső eredményt ők is a Szakma Sztár Fesztivál ünnepélyes eredményhirdetésén tudják meg. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában