Kecskemét

2024.03.09. 09:15

Tavaszi nagytakarítást tartanak az Érzékelések kertjében

Kecskeméten, a kisgyermekes családok és a környéken élők által nagyon kedvelt Érzékelések kertjébe március 16-án, szombaton 10 és 12 óra között a kecskeméti Szent László Lions Club önkéntesek bevonásával tavaszi nagytakarítást szervez.

Sebestyén Hajnalka

A II. Rákóczi iskola szomszédságában található az Érzékelések kertje. A nagytakarítás kapcsán Harsányi Zsuzsanna, a kertet megálmodó kecskeméti Szent László Lions Club tagja elmondta: a 2023 novemberéig gyönyörűen rendben tartott pihenő kertre a téli hónapok igencsak rányomták bélyegüket. 

érzékelések kertje, takarítás, Kecskemét,
Érzékelések kertje 
Fotó: Kapott fotó

Tavaszi nagytakarítás

Sajnos a vandálok sem kímélték az Érzékelések kertjét, így ráfér egy tavaszi megújulás. Szeretnének minél több önkéntest hívni kerti szerszámokkal együtt, gereblye, metszőolló, ásó, seprű, kislapátra lenne szükséges, valamennyit az iskola és a klub is tud biztosítani. 

A parkot szeretnék megtisztítani az őszi levelektől, elszáradt virágoktól, a kavicsokat, köveket visszahelyezni a rendeltetési helyükre, a lugasokat megmetszeni, az ágyásokat felásni a kipusztult, kitaposott növények helyére kerülő újak számára.

Új virágok, megújuló hangadók

Az Érzékelések kertjét a továbbiakban még a hónap folyamán a Kecskeméti Szent László Lions Club szervezésében a II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola diákjai és a Belvárosi Nyugdíjas klub tagjai közösen, újra színpompás virágokkal ültetik be majd. 

A hangadó plasztikák is megújulnak, a megrongálodott eszközöket a készítő K-ARTS Művészeti Alapítvány kicseréli, pótolja, bővíti.

20230602_154646
Érzékelések kertje 
Fotó: Kapott fotó

Négy éves a park

A Kecskeméti Szent László Lions Club által 2020-ban létrehozott és a városnak átadott a látás mellett minden érzékszervet (hallás, kézzel-lábbal tapintás, szaglás, ízlelés) fokozottan megmozgató kertben, a lions mozgalom legfontosabb célkitűzéseinek megfelelően, a látás védelme és a környezetvédelem is megvalósul. 

Érzékenyítő park is

Az országban egyedülálló Érzékelések kertje egyrészt vak, gyengén látó vagy halló, értelmi sérüléssel élő gyermekek és felnőttek részére szánt pihenő, tapasztalati kert, másrészt a gyermek intézmények és a városban élő családok részére kialakított érzékenyítő park, melyben a színek, illatok, változatos felületek, hangok felfokozásával tudatosan kívánjuk bevezetni az érzékelhető világba a tapasztalatra vágyókat, a természet, a játék és a művészet útján. A klubtagok a ligetben igény szerint érzékenyítő foglalkozásokat is tartanak gyermekcsoportok részére.

Japáncseresznyefák

A szintén a klub által létrehozott mellette lévő több mint 50 japáncseresznyefával beültetett Aomori parkot is bekapcsolják a nagytakarításba, szemét szedéssel, esetleges gereblyézéssel. Számítanak a Kecskemét-Aomori Baráti Kör tagjaira is. 


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában