Ordas

2024.03.23. 09:18

Ötven zsáknyi szemét gyűlt össze a víz világnapi akcióban

A víz világnapja alkalmából szemétszedési akciót rendeztek a Duna mentén több településen a Bács-Kiskun Vármegyei Horgászegyesületek Szövetsége tisztviselői, aktivistái a vízüggyel, az önkormányzatokkal, iskolákkal, óvodákkal, önkéntesekkel karöltve.

Zsigmond Enikő

Ordas Duna-partja nagyon kedvelt a horgászok körében, így az egyik társadalmi halőr ötlete nyomán múlt pénteken a településhez tartozó Duna-szakaszon és a szomszédos két községhez vezető főút mentén szedte össze a szemetet az alkalomra összeverbuválódott hulladékgyűjtő kommandó.

Duna-part, szemétszedés, Ordas
Szemétszedési akció a Duna-parton
Fotó: Zsigmond Enikő

A település Géderlak felőli határától indult a felnőtt csapat, végig a főút mentén Dunapatajig. A mintegy 8-9 kilométernyi szakaszon húsz zsáknyi szemét gyűlt össze. A Duna-parton már csatlakoztak a csapathoz az ordasi kisiskolások is pedagógusaikkal.

Szabó Zsolt polgármester a parton a gyerekeknek beszélt a víz és tisztasága megőrzésének fontosságáról, a tudatos vízfelhasználásról és hogy mit tehetünk környezetünk védelme és tisztaságának megőrzése érdekében. Ezután indult a parti szemétszedési akció, melynek eredményességét ezen a helyszínen még plusz harminc zsáknyi hulladék bizonyította. A csapat szalonnasütéssel zárta a víz világnapi akciót.

Szemétszedési akció Ordason_2024 0322_a hulladékkommandó gyerekkülönítménye
A diákok is szedték a szemetet
Fotó: Zsigmond Enikő

A szemétgyűjtéshez a helyi önkormányzat biztosított kesztyűt és zsákokat, valamint az összegyűjtött hulladék elszállításáról is gondoskodott.

A helyszínen jelen lévő Fias Dénes, a BÁCSHOSZ halőreinek csoportvezetője elmondta, hogy másnap az akció Harta, Kalimajor, Solt, Révbérpuszta helyszíneken folytatódik, ahol gazdák, hivatásos halőrök, vadászok is részt vesznek a környezetvédő megmozdulásban.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában