Programsorozat

2024.03.12. 16:50

Petőfire és a forradalmárokra emlékeznek Dunavecsén

Négynapos programsorozattal ünnepli meg az 1848/49-es forradalom és szabadságharc 176. évfordulóját a dunavecsei önkormányzat.

Gulyás Sándor

A programsorozat március 13-án 14 órakor a „Családiasan Petőfivel” című szavalóversennyel kezdődik a Vikár Béla Művelődési Házban. Másnap avatják fel a megújult Nagy Pál-féle Petőfi Emlékházat. Németh Dóra rajzaiból nyílik kiállítás, majd ezután kerül sor a „Március Idusa 2024” programsorozat hivatalos megnyitására, majd az elismerések átadására. Nóti Károly: Bohózatok című összeállítását a Vecsei Színjátszók adják elő. A központi ünnepség március 15-én 10 órakor ökumenikus istentisztelettel kezdődik a református templomban. A program a Hősök terén folytatódik, beszédet mond Vörös Sándor polgármester. A műsorban közreműködnek a Református Kollégium diákjai. A koszorúzást követően fáklyás felvonulást tartanak a DVKE szervezésében. Másnap jótékonysági bál lesz a Vikár Béla Művelődési Házban, aminek bevételét a diáksport támogatására fordítják a szervező.

Petőfi, programok, megemlékezés
Forrás:  shutterstock.com / illusztráció


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában