Budapest/Kiskunhalas

2024.03.28. 11:00

Ötödik alkalommal nyerte el Kiskunhalas a Kerékpárosbarát Település címet

A KTI Magyar Közlekedéstudományi és Logisztikai Intézetben adta át szerdán a Kerékpárosbarát Település és Kerékpárosbarát Munkahely 2023-as pályázat nyerteseinek járó címeket Nagy Bálint, az Építési és Közlekedési Minisztérium közlekedésért felelős államtitkára és Munkácsy András, a Közlekedésfejlesztési Kutatóközpont vezetője. Kiskunhalas ötödik alkalommal nyerte el a Kerékpárosbarát Település címet, Kerékpárosbarát Munkahely címet kapott a kiskunhalasi székhelyű Halasi Városmenedzser Kft. és a Koliken Kft.

Pozsgai Ákos

A közlekedésért felelős tárca 2006-ban indította el a pályázatot, az elnyerhető címmel az ÉKM a kerékpározás elterjedését szolgáló, annak feltételeit javító önkormányzati és munkáltatói intézkedéseket ismeri el.

kerékpáros település, cím
Ötödik alkalommal nyerte el Kiskunhalas a Kerékpárosbarát Település címet
Fotó: Kovács Tamás / Forrás: MTI

A 2023-mas pályázatra 29 település és 37 munkahely jelentkezett, közülük több kategóriában választották ki a legjobbakat. Kerékpárosbarát Település címet kapott Debrecen, ahogy Kispáli, Kiskunhalas, Szarvas, Vásárosnamény, Kazincbarcika, Budakalász, Lenti, Győr és a főváros X. kerülete is.

A halasi önkormányzat a 2016-os, a 2020-as, a 2021-es, a 2022-es és most a 2023-as pályázaton is sikerrel szerepelt, sorrendben ötödik alkalommal nyerte el a Kerékpárosbarát Település címet, az elismerést Kuris István László alpolgármester vette át. Kerékpárosbarát Munkahely címet nyert el a Halasi Városmenedzser Kft. és a kiskunhalasi székhelyű Koliken Kft.

A díjátadón Nagy Bálint, az Építési és Közlekedési Minisztérium (ÉKM) közlekedésért felelős államtitkára az MTI tudósítása szerint elmondta, hogy a tárca napokon belül jogszabály-módosítást kezdeményez, amelynek egyik legfontosabb célja a közlekedés legvédtelenebb szereplői, a gyalogosok és a kerékpárosok védelme. A közlekedési szabályozás alapja, hogy minden közlekedő számára biztonságos feltételeket teremtsenek – hangsúlyozta az államtitkár, aki jelezte azt is, hogy a ÉKM a többi érintett tárcával együtt dolgozik a közlekedési szabályrendszer, ezen belül kiemelten a KRESZ átfogó megújításán, ennek első lépéseként széleskörű társadalmi egyeztetést kezdeményeztek – számolt be az MTI. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában