Megmérettetés

2024.03.25. 12:56

Az Oroszlán Kupán versenyeztek az értelmi sérüléssel élők Kecskeméten – galériával, videóval

Kecskeméten hatodik alkalommal rendezték meg hétfőn az Oroszlán Kupát. A Lions régiós sportversenyén az értelmi sérüléssel élők mérették meg ügyességüket a II. Rákóczi iskola sportcsarnokában.

Sebestyén Hajnalka

A Kecskeméti Szent László Lions Club és az Egészségügyi és Szociális Intézmények Igazgatósága Mosolysziget Értelmi Fogyatékosok Nappali Intézményével közösen a dél-magyarországi értelmi fogyatékosokkal foglalkozó intézmények gondozottai számára szervezik meg minden évben a csapat sportversenyt. 

Oroszlán Kupa, verseny, megmérettetés
A versenyzőket 14 állomás várta
Fotó: Bús Csaba

A teljes élet örömét nyújtja a játék

A hangulatos eseménynek a célja az értelmi sérüléssel élők számára a teljes élet örömét nyújtó játék, a versenyszellem, a kapcsolatépítés, az együttműködés megtapasztalása. Az ügyesség- és mozgáskoordináció fejlesztése, egymás segítése, a mozgás élménye, a megszokott környezetből való kimozdulás, a győzelem mámora, mind-mind megvalósul a rendezvényen. A csapatok már hetekkel előre gyakorolnak, készülnek a versenyre, ahol természetesen csak győztesek lehetnek, hiszen a kupákon és díjakon kívül, minden versenyző uzsonnát és ajándékot is kap. Idén 17 csapat jelezte részvételét. Kecskemét mellett érkeztek versenyzők többek között Kiskunmajsáról, Kiskunhalasról, Kiskunfélegyházáról, Tiszaugról, Tassról, Csongrádról, Szentesről.

„Együtt vagyunk! Győzni fogunk!”  

A megnyitón együtt énekelték el a Lions Himnuszt. A versenyzőket Harsányi Zsuzsanna, a Kecskeméti Szent László Lions Club részéről köszöntötte. Libor Zoltán, az Egészségügyi és Szociális Intézmények Igazgatóságának stratégiai és kommunikációs tanácsadója a kedvenc diósgyőri futball csapatának jelmondatával buzdította a versenyzőket: „Együtt vagyunk! Győzni fogunk!” Póczonyi Zsolt, a Lions régiós vezetője megköszönte a profi szervezést, majd hozzátette, ez a verseny azokat is nagyszerű élményekkel ajándékozza meg, akik szurkolnak vagy a szervezésből veszik ki a részüket.

Tizennégy állomáson versenyeztek

A versenyzőket 14 állomás várta. Előtte azonban volt egy közös zenés bemelegítés. Volt egészségügyi kvíz, színválogató lego kockákkal, csipesz rakosgató, teniszlabda-dobáló, gumis rakosgató, kapura rúgás, hónap- és napkirakó, Jenga toronyépítés, fagolyófűzés, sportpoharak rakása, óriáslabda-vezetés, labda egyensúlyozása kanállal és hulla-hopp karikával sorverseny. 

Önkéntes diákok és felnőttek

Az Oroszlán Kupába idén is bekapcsolódtak a kecskeméti Kada Elek Technikum diákjai. Minden hatfős csapathoz 2-2 tanuló csatlakozott. A középiskolás fiatalok számára ez egyben szemléletváltó nap és érzékenyítés is. A szervezési feladatok elsajátításán túl, megtanulják a toleranciát és a másság elfogadását. A gondozókkal, kísérőkkel, diákokkal, a Kecskeméti Szent László Lions Club, az Első Kecskeméti Lions Club, valamint a Digital Lions Club tagjaival, a II. Rákóczi iskola pedagógusaival és az önkéntesekkel együtt mintegy háromszázan vettek részt az Oroszlán Kupán.

A cikkben szereplő videó megtalálható a Baon.hu YouTube-csatornáján is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában