Kecskeméti SZC Gróf Károlyi Sándor Technikum

2024.03.14. 18:07

Összemérték „mesés” tudásukat Kecskeméten

Közel három évtizede rendeznek Idegennyelvi Délutánt a Kecskeméti SZC Gróf Károlyi Sándor Technikumban. Először a 90-es évek végén szervezték meg Angol nyelvi szakmai délután néven, a rendezvény része, hagyománya azóta is a közösen elfogyasztott angol ötórai tea.

Lizik-Varga Katalin

Intézményünk mindig is egyik prioritásának tekintette a magas szintű nyelvoktatás megvalósítását, a tanulók érdeklődésének felkeltését a nyelvtanulás iránt – mondta Riczkó Eleonóra, az intézmény igazgatója. Hozzátette: az Idegennyelvi Délután célja, hogy a diákok kötetlen körülmények között, játékos formában mutathassák meg és mérhessék össze nyelvtudásukat és általános műveltségüket célnyelvi civilizációs területen.

nyelvtudás, Walt Disney, rendezvény
Összemérték „mesés” tudásukat Kecskeméten
Fotó: Lizik-Varga Katalin

Az intézmény vezetője elárulta, hogy az idei tanévben újdonság, hogy a Kecskeméti Szakképzési Centrum társintézményei is meghívást kaptak a rendezvényre, és több iskola élt is a lehetőséggel. A szervező iskola vetélkedő csapatain kívül az interaktív délutáni programon részt vett a Kecskeméti SZC Gáspár András Technikum, a Kecskeméti SZC Szent-Györgyi Albert Technikum és Kecskeméti SZC Virágh Gedeon Technikum egy-egy csapata. A rendezvényen közel 300-an voltak jelen.

Az idei témához, amelynek címe Walt Disney mesés világa, a tanulók jelmezekkel, játékos előadásokkal, az idegennyelvi oktatók pedig színes feladatokkal készültek.

nyelvtudás, Walt Disney, rendezvény
Fotó: Lizik-Varga Katalin

A jelenlévő oktatók voltak a délután interaktív, projektelemeket is tartalmazó feladatok ötletgazdái, készítői, és egyben a csapatoktól a helyszínen beérkező, egymást követő feladványok megoldásainak javítói, pontozói. Az iskola angol és német nyelvet oktató kollégáin kívül a társintézmények oktatói is elkísérték diákjaikat a rendezvényre.

Az esemény hagyományaihoz tartozik, hogy minden évben van egy vetélkedő tanári csapat is, amelynek tagjai kizárólag nem idegen nyelvet oktató kollégák lehetnek, ezért részvételük jó lehetőség az iskola különböző tantárgycsoportjainak az együttműködésére.

nyelvtudás, Walt Disney, rendezvény
Fotó: Lizik-Varga Katalin

Az első három helyezett csapat teljesítményét idegen nyelvű könyvekkel és egy-egy tortával díjazta a zsűri.

A zsűri elnöke Dr. Mák Kornél, a Bács- Kiskun Vármegyei Közgyűlés alelnöke, a zsűri tagjai Botykai Marianna, a Kecskeméti Szakképzési Centrum felnőttképzési referense, valamint a szervező iskola két tanítási nyelvű képzésében résztvevő két diákja volt.

nyelvtudás, Walt Disney, rendezvény
Fotó: Lizik-Varga Katalin

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában