Múltidéző

2024.03.17. 06:50

Nosztalgiával emlékeznek olvasóink a régi szép időkre

Egy újabb különleges összeállítást készítettünk olvasóink által beküldött, régi, családi, kedves fotókból.

Baon.hu

Ha önnek is van olyan képe, mely valamiért emlékezetes, és szívesen megmutatná másoknak is, ossza meg velünk! Fontos, hogy olyan felvételről legyen szó, mely 2003 előtt készült. A képhez rövid leírást is kérünk: kiket vagy mit ábrázol, hol és mikor készült.

A fényképet elküldheti postai úton: Petőfi Népe szerkesztősége, 6000 Kecskemét, Bercsényi u. 7., vagy e-mailben a [email protected] címre. Mottó: Fényképes múltidéző (a postai úton érkezett fotókat felhasználás után visszaküldjük). A megjelenése ingyenes. Előre is köszönjük!

nosztalgia, múltidézés, múltidéző
Olvasói fotó

Édesapa

Kecskemétről Horák Béla édesapjára emlékezne ezzel a fotóval. Horák Jenő jogakadémiai tanár volt, 1904. február 28-án született Szankon. 1951-ben a kommunista diktatúra áldozataként kivégezték, melyről a család pontos információkat csak a 90-es évek elején kapott. Horák Jenő emlékét ma már Kecskeméten utca is őrzi, hiszen rövid élete ellenére fontos szerepet töltött be a város történetében. Kecskeméten 1932-ben kötött házasságot Leitner Valéria okleveles tanítónővel, három gyermekük született: Valéria, Jenő és Béla. Munkásságának egy részét fia, Horák Béla vitte tovább, aki pedagógusként, népművelőként és a helytörténet iránt elkötelezettként is ápolja emlékét. 

nosztalgia, múltidézés, múltidéző
Olvasói fotó

Futball

Ágasegyházáról Szórád István nyugalmazott tanár, díszpolgár újabb fényképet osztana meg a nosztalgiázókkal. Az 1990-es években a helyi futballklub csapatát örökítette meg a fénykép.

nosztalgia, múltidézés, múltidéző
Olvasói fotó

Feleség emlékére

Páhiról Andrássy Gyula a közelmúltban vesztette el feleségét, Makány Máriát. A fényképeket nézegetve szívesen eleveníti fel emlékeimben az együtt töltött éveket. Ez a fotó sok-sok évtizeddel ezelőtt készült róla egy tavaszi napon. Makány Mária évtizedeken át tanított a helyi iskolában. 

nosztalgia, múltidézés, múltidéző
Olvasói fotó

Testvérek

Helvéciáról Rózsavölgyi Györgyi fiatalkorát idézné meg ezzel a két fényképpel. Kecelen nőttek fel, hárman voltak testvérek. Az első fotó róla készült a hatvanas években, a második pedig öccséről, Rózsavölgyi Attiláról 1960 körül. 

nosztalgia, múltidézés, múltidéző
Olvasói fotó

ONI-s emlék

Kecskemétről Balogné Imrefi Anna testvére, Ferenc ONI-s fotóját osztaná meg. Az egykori kecskeméti Országos Nevelő Intézetben laktak mindketten a hetvenes években. Ez a felvétel 1978-ban az általános iskola 8. osztályosait örökítette meg. A tanulók egy része bentlakásos volt az ONI-ban. A testvére, Imrefi Ferenc 1976-78 között volt ONI-s diák, álló sor, jobbról a harmadik.

nosztalgia, múltidézés, múltidéző
Olvasói fotó

Versszerető

Kecskemétről Kovács István költő Abonyi Lászlónéra emlékezne ezzel az 1993-as fotóval. A Margaréta Nyugdíjas Házban élt, és a Napsugár nyugdíjas klub tagjaként 92 évesen szavalt verset egy rendezvényen. Sokat szerepelt különböző eseményeken. Olvasónk ismerte és kedvelte az irodalomszerető, idős hölgyet. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában