Baja

2024.03.17. 13:00

Március 25-én indul a Millió lépés az iskoládért program

A 2023-ban indult elsöprő sikerű Millió lépés az iskoládért program idén is folytatódik. Az őszi forduló végeztével ismét 100 szerencsés iskola juthatott 1-1 millió forinthoz, melyet sportszervásárlásra tudnak majd fordítani. Az őszi kihívás során a bajai Sugovica Sportiskolai Általános Iskola bekerült a szerencsés nyertesek közé.

Rab Rita

A felhívásról szerdán értesítette a bajai iskolákat is Révész Máriusz  aktív Magyarországért felelős államtitkár.

sáta, baja, kihívás
Illusztráció
Fotó: Shutterstock

– Legyen az Ön iskolája is részese az ország legnagyobb kihívásának, amelyben megmozgatjuk a diákokat, szülőket, nagyszülőket, tanárokat és mindenkit, aki aktív mozgással szeretné segíteni az általa választott iskolát. Az akció célja, hogy 2024. március 25-től 11 héten át a lehető legtöbb magyar gyermek mozogjon minden nap, és velük együtt váljon mindannyiunk élete részévé az aktív életmód. A versenyben 100 x 1 millió forint sporteszköz-támogatás sorsolunk ki az iskolák között. Ahányszor teljesíti az iskola virtuálisan az Országos Kékkört, annyiszoros a nyerési esélye a sorsoláson. A sorsoláson való részvételhez minimum hétszer kell teljesíteni a Kékkört. Minden iskola csak egyszer nyerhet.  

– A tavaszi kihívásban szeretnénk, ha a résztvevők aktívan járnának iskolába, munkába, egyúttal zöldre váltanának! Gyűjtsék a zöld pontokat, legyenek a 30 iskola egyike, akik a kihívás végén 250 000 Ft támogatást nyerhetnek!

A kihíváshoz több önkormányzat is csatlakozott, amelyek 300.000 forintot ajánlottak fel mindazoknak, akik hétszer teljesítik az Országos Kékkör 2583 kilométeres távját! – olvasható az államtitkár felhívásában.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában