Adatok

2024.03.13. 16:28

Kiderült, melyek a legnépszerűbb termálfürdők Bács-Kiskunban

Bács-Kiskun nemcsak a legnagyobb területű vármegye az országban, hanem a gyógyvizekben is az egyik leggazdagabb. Jelenleg hat gyógyfürdője van Bács-Kiskunnak, ahol tizenkét olyan település is akad, amelyek határában gyógyvizet adó termálkutak vannak. Hogy mi lesz ennek a közel két tucat termálkútnak a sorsa még nem tudni, de a termalonline.hu elkészítette a Központi Statisztikai (KSH) nyilvántartásai alapján, melyek voltak a vármegye legnépszerűbb termálfürdői a múlt évben.

Tapodi Kálmán

Mint írták: mind a bel-, mind a külföldi turisták által eltöltött éjszakák száma is növekedett 2023-ban. A legmagasabb éjszakaszámot Kecskemét, Kiskunmajsa és Tiszakécske érte el a múlt évben.

gyógyfürdő, termál, lista
Jonathermál Gyógy- és Élményfürdő Kiskunmajsa
Fotó: Beküldött fotó

A KSH adatai szerint Bács-Kiskun kereskedelmi szálláshelyein tavaly 564 730 vendégéjszakát töltöttek a turisták. Közleményükből kiderül: ez 4,5 százalékos növekedést jelent 2022-höz viszonyítva. A termalinfo.hu cikke szerint: a vármegyei vendégéjszakaszám 36,7 százalékát Kecskemét (207 208) produkálta. A klasszikus, termálfürdős üdülőhelyek közül Kiskunmajsa (71 821) és Tiszakécske (60 066) számított még a két éllovasnak. A vendégforgalom alapján a további vármegyei sorrendben Kiskőrös, Lakitelek, Kiskunhalas, Kalocsa és Kiskunfélegyháza következik.

A termalonline.hu kiemelte: a KSH csak a kereskedelmi szálláshelyekről közöl adatokat, a magánszálláshelyek által generált vendégéjszaka-számokat ezek az adatok nem tartalmazzák. A kisebb vendégforgalmú településekről −Ballószög, Dávod, Kunszentmiklós – nem közöltek adatokat.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában